Мъката на една посрамена дъщеря: Мамо, моля те, спри да пиеш

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Алкохолът е в основата на повечето от проблемите в съвременните семейства, категорично сочат статистическите данни. Той отключва агресия, която води до различни форми на домашно насилие и социални проблеми. Той е причината и за тази лична трагедия.
Не знам откъде да започна, към кого да се обърна за съвет. Майка ми се нуждае спешно от помощ. Наистина искам тя да бъде отново предишната – красива, добра, весела и най-важното – да спре да пие. Веднъж завинаги да се отърве от този проклет алкохол…
Адът започна, когато баща ми ни напусна. Преди три години бяхме щастливо и задружно семейство. Разполагаме със собствен тристаен апартамент, лятна къща, две коли, а майка ми беше по-добър шофьор и от баща ми, разказва читателка на вестник „Лична драма“.
Той я целуваше всеки ден преди работа, но този път целувката беше някак различнаМое е задължението да взимам децата следобед от детската градина и често засичам този възрастен госп…Dec 16 2018vijti.com

Татко е собственик на два магазина, затова материално не сме били лишавани от нищо.
Изглеждаше, че никой и нищо не може да наруши семейната ни хармония. Но един ден баща ми си събра багажа и ни напусна. Тръгна си, без да даде обяснение за постъпката си. По-късно разбрахме, че на дъното на всичко стои една жена. Оказа се, че той си има любовница и незаконен син.
Майка ми преживя много трудно раздялата им. Виждах, че плаче и страда, но не знаех как да й помогна. Страхувах се, че от мъка може да посегне на живота си. Първоначално мама започна да пие скришом, а с времето и пред мен. Стигна дотам, че за да има пари за алкохол, си продаде колата и златните бижута. От сутрин до вечер се наливаше и заради пиянските й запои, я изгониха от работа.

У дома настъпи глад и мизерия. Когато положението стана нетърпимо, баба ме прибра да живея при нея.
Осъзнавам, че алкохолизмът е ужасна болест. Днес не мога да позная собствената си майка. Млада жена е, едва на 40, но не се грижи за себе си. Остаря за броени месеци, лицето й е подпухнало, а очите зачервени. Ако знаете колко красива беше преди – винаги елегантно облечена, усмихната, весела и млада… Толкова се гордеех с нея. А сега се срамувам, че ми е майка. Веднъж дойде пияна в училище и се разкрещя, че всички сме я предали и изоставили. Заплашва ме, че ще ме вземе насила при себе си. Обичам я, но как да живея с алкохоличка? Знам, че тя харесва вашия вестник, затова ако сега чете, искам да й кажа: Мамо, моля те, спри да пиеш!
Източник: skafeto.com
Отначало изпитвах угризения на съвестта, но колкото повече се влюбвах в него, толкова по-слабо съвестта ми говорешеБракът ми продължи близо 11 години. На пръв поглед животът ми изглеждаше чудесен: две деца, апартаме…Apr 17 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!