Той я целуваше всеки ден преди работа, но този път целувката беше някак различна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Мое е задължението да взимам децата следобед от детската градина и често засичам този възрастен господин – прибира внука си.
Винаги ми е правило впечатление колко благост и грижовност има в погледа му, когато види внука си.
Като типичен съвременен мъж нямам много време да задълбавам комуникацията с непознати, но с него някак ми беше много лесно да говоря за всичко и за нищо за малкото време, в което чакахме децата да излязат от урока по фехтовка.
Попитах я къде е дядо му, а тя каза – „Наложи се да влезне в болница в петък. Твърдеше че всичко е наред, но целувката му не беше такава, каквато е обикновено”. Примигнах на парцали, но само пожелах бързо оздравяване.
Миналият понеделник обаче не дойде да вземе внука си. Дойде баба му – жена на възрастта на майка ми, но в нея имаше нещо по-различно.
Семейна драма: Преминах през страшен кошмар, след като съпругът ми откри, че съм пращала съобщения на друг мъжЕдин ден съпругът ми откри в телефона няколко съобщения, които бях разменила с познат. Открието го н…Dec 6 2018vijti.com

Сега в сряда се появи. Блед, но ме увери, че всичко е наред. Аз не издържах и го попитах какво е имала предвид с отговора за целувката.
Очите му светнаха и той лукаво ме погледна –
„Ами, нали знаеш, мъжете имат две задължения – да целунат жена си преди работа и да разсмеят домашните с нещо сутрин”.
Не, не знаех.
Тези мъжки задължения някак ми бяха убягнали сред задълженията да нося пари, да осигурявам почивките ни, да следя за техническия преглед на колата.

Гледайки умният ми поглед, той продължи:
„Жената е чувствително създания, но няма как да разбере, че я обичаш, ако не й го показваш всеки ден. Каквото и да става, сутрин я целувай и й казвай нещо мило. Дори да ти е сърдита, дори вчера да си бил най-голямото магаре, дори днес да не ти е ден, целуни я. Тя може да се врътне след това, да се намуси, ала истината е, че ще й стане приятно. А после й направи комплимент – за да разбере, че си й в мислите. Защото мъжкият ум обича задачите, но забравя каква е силата на нежните. Бъди постоянен в това си задължение.”

Още мигам смутено – та аз съм мъж на 38 и не съм научил това елементарно правило.
„След това, отиди при децата на закуска. Кажи им нещо весело, похвали ги, поглези ги, погрижи се да видиш усмивката на лицата им”. Чак тогава седни да закусваш или направо излез за работа. Но никога не си позволявай да пропуснеш едно от тези две неща. Защото каквото и да се случи през деня пред теб, дори да е писано да е последният ти ден, ще знаеш, че жена ти е обгрижена, а децата ви усмихнати”.
Чудите се дали да започнете нова връзка? Професията на мъжа го издава напълно и какъв е в леглотоВсяка дейност “диктува” на човека своите норми и правила на поведение, които с времето се превръщат …Dec 4 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!