Мераклийски мекици със солена плънка – супер рецепта 2 в 1:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

„Ако някога останете без хляб или е късно през нощта и магазините не работят, или просто не можете да излезете, ето един много добър заместител на хляба“, ни пише нашата читателка Емилия. Тя ни предлага нейната рецепта за Мераклийски мекици – приготвят се заедно с плънката, без да губите излишно време, бързо и лесно. Тези пълнени мекички могат да бъдат пълен заместител на вечеря, закуска или закуска за децата.

мераклийски пълнени мекици

Бързи мераклийски мекици с плънка

Продукти: 

2 яйца

сол на вкус

200 мл кисело мляко

270 г брашно тип 400, пшенично бяло

6 г бакпулвер или половин пакет

150 г фино сирене или настърган кашкавал (може да се добави крема сирене)

100 г шунка

олио за пържене

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте две яйца и добавете щипка сол или на вкус. Разбивайки с бъркалка, постепенно добавете 200 мл течно кисело мляко на тънка струйка и продължете да бъркате, докато сместа стане гладка.

яйца с кисело мляко

Накрая се добавят пресятите 270 г брашно, смесено с 6 г бакпулвер. Разбъркайте с лъжица или миксер (със специални приставки за месене на тесто), докато получите компактно, полутечно тесто.

тесто мекици

Добавете ситно нарязана или настъргана шунка, смесена с крема сирене или обикновено сирене/кашкавал към тестото. С това тесто можете да експериментирате и да добавяте съставки по ваш вкус.

тесто с плънка

Разбъркайте добре, докато всички съставки се разпределят равномерно. Оставете тестото да почине за няколко минути, докато олиото се загрее: в широк тиган или тенджера сложете олио на дълбочина приблизително един-два пръста и включете котлона на умерена степен.

пържене мекици

Накиснете лъжицата в горещото олио, след това гребнете от тестото и го пуснете в олиото. Повтаряйте процедурата, докато съдът се напълни, но все пак внимавайте да не го препълните, защото мекиците се надуват при пържене.

мекици в тенджера

По време на пърженето обърнете мекиците два-три пъти и когато се зачервят хубаво, ги извадете в купа, постлана с хартиена салфетка, за да поеме излишната мазнина.

пълнени мекици

Мекици с гразирана вода, които ще помните цял животДали ще са сладки или солени тези пухкави мекички, зависи само от вас. Рецептата е неутрална. Необхо…Jun 19 2021vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!