Запознайте се с българката, приготвяла десерти за Шумахер, Елтън Джон, Джони Деп и Зинезин Зидан

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Силвия Монева е възпитаничка на прочутата академия за готвачи Le Cordon Bleu в Лондон, сега работи в 7-звезден хотел в Лугано, Швейцария
„Алпийският шоколад ми се струва безвкусен в сравнение с твоя ягодов чийзкейк „, бил най-хубавият комплимент, който сладкарката от Велико Търново Силвия Монева чула от свой клиент. Страхотните отзиви за работата й са много, тъй като 33-годишната жена не просто приготвя сладкиши и кремове, а твори кулинарни шедьоври.
Болярката е възпитаничка на прочутата академия за готвачи Le Cordon Bleu в Лондон, от която са излезли най-популярните шефове, а в момента работи в 7-звезден хотел в туристическия град Лугано, Швейцария.Първата българка, зачената инвитро, вдигна сватбаГордея се, че съм първата българка, зачената ин витро, казва смелото момиче
Първото ин витро бебе у …
Dec 10 2018vijti.com

Карала е стаж в Берлин, Ню Йорк и Милано, където срещнала десетки знаменитости. Някои от тях лично изказали мнението си за вкусотиите, които създала, дори покойният милионер и създател на мъжкото списание Playboy Хю Хефнър й стиснал ръката. Силвия е гощавала с шоколадови торти световноизвестни актьори, сред които Джони Деп и Уил Смит. Малко преди да претърпи инцидента, след който изпадна в кома, най-добрият пилот на „Формула 1” Михаел Шумахер също вкусил нейн десерт.
Силвия е родена във Велико Търново през 1985 година, завършва средно образование в хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ и веднага след това заминава за Англия. Подкрепена от своите родители, тя решила да се изявява на европейската кулинарна сцена.

„Сега, като се замисля, амбицията ми звучи нереална, защото в онзи момент нямах никакъв опит. Бях гледала само някои риалити формати за готварство в интернет и пробвах вкъщи как се правят различни сладкарски рецепти. Не знам как родителите ми подкрепиха това желание, но съм им благодарна, защото иначе днес вероятно щях да работя в офис и да прекарвам деня си просто на компютър.
Сега обаче е различно, когато правя своите десерти, аз съм в един нереален, красив и пъстър свят“, споделя 33-годишната търновка.

Казва, че най-трудно й било да усвои как се работи със захар и шоколад, тъй като и двата продукта са особено сложни, макар на всички да им изглежда съвсем елементарно боравенето с тях. По нейни думи сладкарството дава огромно поле за осъществяване на всякакви фантазии, но без прецизно спазване на точната дозировка на съставките, всеки десерт е обречен на провал. По време на следването преподавателите й поставили задача заедно с нейни колеги да направят римейк на сватбената торта на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Била особено горда, когато получила най-високите оценки в екипа.

Първата работа на Силвия след получаване на диплома за професионален готвач била в Лондон. Била наета в кокетна сладкарница в тузарски квартал в центъра на мегаполиса.

„Не очаквах да е толкова натоварено. Почти всеки ден слагах готварската куртка призори и приключвах работа след полунощ. Този интензитет обаче ми помогна да се справя бързо и лесно с поставените задачи. Там затвърдих знанията си и се оформих като перфекционист“, смята сладкарката.

В британската столица се срещнала с легендарния сър Елтън Джон, който посетил сладкарницата, в която работела. Изпълнителят се насладил на безглутенова шоколадова торта с бейлис, малини и диви круши.

Докато карала допълнителен стаж в Ню Йорк, пък се отдала основно на мъфините, които американците боготворят. Заедно с останалите й колеги приготвили десерт за благотворително събитие, на което присъствали популярни личности от филмовата индустрия. Знаменитостите завършили вечерята си с кексчета с бял шоколад, лимон и черешова глазура.

От две години Силвия работи в Швейцария. Нейна позната от Англия й предложила да се присъедини към екипа на луксозен хотел в Лугано и нашенката приела.

„Тук не е толкова натоварено и определено се чувствам добре, тъй като имах нужда от малко спокойствие. Обикновено на ден правя по 150 десерта. Работя на смени и основното ми задължение са десертите на закуска, обед и вечер. Когато имаме младоженци – подготвяме големи шоколадови фигури, които след това са подходящи за хапване“, разказва Силвия, чиято мечта е един ден да отвори своя сладкарница в Париж.

„Иска ми се да е там, тъй като според мен това е най-романтичният град на света и сладкишите ми биха допълвали по чудесен начин тази неповторима атмосфера“, допълва Силвия.26-годишна българка в Япония работи неуморно на цели 5 места, за да сбъдне мечтата сиЦвети Георгиева от Велико Търново е доказателство за това, че мечтите се сбъдват, когато човек се тр…Dec 6 2018vijti.com

Галина ГЕОРГИЕВА

Източник: Борба

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!