Ето как изглежда една закуска в стола на училището в Гърция, Италия и България. Какво ще кажете? (снимки)

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Разликата между учениците в повечето страни и нашите е коренна, най-вече по отношение на грижата за тях

Трябва да признаем, че българските родители се грижат добре за учениците си, своите деца, над които бдят непрестанно как са с уроците. Но едни от най-важните условия, за да се чувстват те добре и да са пълноценни, е начинът им на хранене, физическата активност и игрите навън.

Дали са спазени? След като те са почти през целия ден извън дома, ние нямаме контрол върху продуктите, които те консумират.

13-годишно дете почина в двора на училище до ПловдивБулфото Нова трагедия с дете почерни България. Ужасна трагедия застигна пловдивското село Крумово. 1…Sep 11 2021vijti.com

Някои майки се стараят и заръчват на наследниците си кутии с храна, но въпреки това основното им хранене си остава на обяд в училище.

Ще открием съществена разлика между порцията на учениците в Гърция и Италия, и тази на нашите. Изглежда грижата за българчетата не е на първо място, погледнато глобално, нито е основен приоритет на държавата. За това могат да се намерят и изброят редица причини, сред които може би е и липсата на средства. Това обаче надали ще успокои семействата, които са притеснени какво се случва с децата им в училище.

Менюто в Гърция

Залага се на традиционната местна кухня, а съставките са балансирани, за да осигурят всички необходими вещества. Задължително присъства салата, която често е от домати и краставици, маслини, за десерт се слагат портокали, нар. Почти винаги основното е месо с гарнитура от ориз или други зеленчуци, лозови сарми. Има и кисело мляко.

Менюто в Италия

То е богато и се залага на морските дарове. Учениците рядко сядат на масата без да има риба в чинията им, придружена от свежа зелена салата или рукола, салата капрезе. Типичната за тях паста също се хапва от децата, която е приготвена със зеленчуци и доматен сос. Има малко парче франзела от качествено брашно, а десертът е плод – грозде или друг, според сезона.

Менюто в България

За менюто на учениците от България се носят цели легенди. То е цяла катастрофа. Изобилства от хляб и хлебни изделия със съмнително съдържание, сандвичи със следи от лютеница – също ниско качество, или със салам, който е пълен с какво ли не. Ако има пилешка пържола, към нея салатите са просто за отбиване на номера, негодуват родителите.

И резултатът е, че децата предпочитат да се редят на лавката, която им предлага дузина опаковани стоки, което допълнително вреди на здравето им

Откриха инсталация за ракия в училище в Пазарджик / ВИДЕООткриха инсталация за ракия в училище в Пазарджик, съобщава Будна Варна. Дестилиращата инсталация е …Sep 23 2021vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!