Откриха инсталация за ракия в училище в Пазарджик / ВИДЕО

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Откриха инсталация за ракия в училище в Пазарджик, съобщава Будна Варна.

Дестилиращата инсталация е била открихта екипи на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Пазарджик,  в бивш физкултурен салон в сграда на училище в областния град.

Откриха инсталация за ракия в училище в Пазарджик

В съседна сграда били намерени и 230 литра с алкохол без бандерол.

Малко по-късно последвало и претърсване в къща, обитавана от 65-годишен мъж, където икономическите полицаи установили наличието на още 120 литра с ракия. Инсталацията за дестилиране на високоградусов алкохол е била монтирана в бивш физкултурен салон на Професионалната гимназия по селско стопанство.

Версията на училището

Източници от разследването разкриха, че ракиджийницата е открита в гимназията по селско стопанство в града. От ръководството на учебното заведение заявили пред оперативните полицейски екипи, че тя е за учебни цели.

Нямали обяснение за факта обаче, че в помещение, съседно на дестилерията, са намерени 230 литра ракия без бандерол. Не са открити документи ракиджийницата и алкохолът да са декларирани пред оторизираните институции.

По-късно при претърсване в къщата на ръководно лице на гимназията, в близко до Пазарджик село, са намерени още 120 литра ракия без бандерол. Нелегалният алкохол е иззет, а разследването по скандалния случай продължава.

Нашенци на гръцкото море: Носим си бира, ракия, кебапчета, пържоли и си изкарваме перфектноИ замириса на море след дъждовното начало на лятото. За сериозна почивка по родното ни Черноморие е …Jul 7 2021vijti.com


Източник: gospodari

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!