Девет продукта, които стопяват мазнините от от тялото – хем са вкусни, хем не се подлагаш на глад и лишения

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Който е пазил диета, знае колко дълъг и мъчителен може да бъде процесът по загуба на тегло . Още по-трудно е, когато наоколо има толкова много различни деликатеси, които привличат с деликатен аромат и примамващ вкус. Уви, с течение на времето обилният прием на храна води до много непривлекателни гънки. Но строгите диети и ограниченията върху храната развалят настроението ни и влияят негативно на здравето ни.
Не се притеснявайте, ние ще ви кажем какво трябва да ядете, за да останете стройни, без да наддавате. Тези 9 храни буквално изяждат мазнините!Топ 7 на най-полезните храни от родната ни кухняВсе повече хора стават привърженици на природосъобразния начин на живот.
В търсене на вечното здраве…
Jan 13 2019vijti.com

Изгарящи мазнините храни:
Яйца
Просто имайте предвид, че те трябва да бъдат сварени. Можете да ги приготвите твърдо сварени или рохки – така те са много нежни и запазват най-полезните си съставки. Това ястие е добро за задоволяване на глада и не допринася за увеличаване на теглото.
Ако не харесвате яйца за закуска, включете ги в следобедно или вечерно меню. Яйцата съдържат много витамини и минерали, необходими за човешкия живот. Едно яйце съдържа 15% от дневния прием на протеини.

Кисело зеле
То може да служи като допълнение към ястия, както и като самостоятелно ядене.
Има интересно свойство: тялото се нуждае от много повече енергия, за да усвои този продукт, отколкото е енергията, която се съдържа в зелето. В така приготвеното зеле има огромно количество фибри, то облекчава запека, който често измъчва хора, пазещи различни диети.
В киселото зеле се съдържа голямо количество витамин С, което означава, че ще помогне за избягване на настинки. Освен това киселото зеле подобрява производството на здрави клетки в организма, намалява нивото на вредния холестерол. Киселото зеле съдържа също антоцианини – антиоксиданти, които забавят процеса на стареене, особено на мозъка.

Печени картофи
В картофа има много малко калории, печените картофи се абсорбират и отделят от тялото, без да оставят следи от тежест в стомаха. Пектиновите вещества помагат на организма да се отърве от вредните вещества. Високото съдържание на калий в печените картофи е добро за мускулите – ако има дефицит на калий, се появяват гърчове. В допълнение, кората на печените картофи подобрява мъжката потентност.

Печени картофи с парче бекон, пресни зеленчуци или нискомаслено сирене са чудесна възможност за закуска.

Класическото кисело мляко
Подходящо е само, ако съдържанието на мазнини в него е не повече от 2%. Киселото мляко съдържа калций, протеини и подобрява чревната микрофлора. Тъй като киселото мляко е ферментирало, то е по-подходящо за хора с непоносимост към лактоза, отколкото пълномаслено мляко и други млечни продукти.

Артишок
Този зеленчук не съдържа нищо вредно или висококалорично. Съчетава се добре както с протеини, така и с въглехидрати. Редовната му употреба дава естествен контрол върху калорийното съдържание на храната. Артишокът е отличен източник на фибри.

Фасул
Особено добър за отслабване е червеният боб. Този прост и евтин продукт е склад на лесно смилаеми растителни протеини, минерали и витамини. Но малко хора знаят, че той е много ефективен и в намаляването на теглото. Бобът, поради голямото количество диетични фибри, подобрява храносмилането и служи за превенция на хроничен запек.

Бадеми
Според много диетолози тайната на успешната загуба на тегло е честото и разделно приемане на храна през целия ден, което помага за предотвратяване на преяждането вечер. Бадеми с пресни плодове – най-добрата закуска, защото тези ядки са богати на фибри.

Маслини
Този продукт помага за нормализиране на работата на стомаха и контрол на теглото. Десет маслини на ден или една супена лъжица зехтин помагат за подобряване на абсорбцията на мазнини и соли, както и за премахване на токсините.

Стафиди
Тези сушени плодове също прекрасно ни избавят от мастните натрупвания. Като добавка към диетата можете да направите вкусно сладко от стафиди. За да го приготвите, смелете 100 гр. стафиди и сушени кайсии, 400 гр. сушени сливи, 200 гр. шипки, добавете мед и яжте по една супена лъжица от сместа два пъти на ден.

Тези продукти имат нискокалорийно съдържание и поради характеристиките си спомагат за бързото усвояване на храната, превръщането й в енергиен и витаминен комплекс, но не водят до отлагане на мазнини. Ако ги консумирате редовно, няма да почувствате глад и затова ще ядете по-малко.Ако искате да се храните здравословно, яжте тези храни на закуска, но никога вечерГодини наред диетолози и лечители се стремят да фиксират идеалното меню, което едновременно да ни да…Jan 2 2019vijti.com

Източник: За жената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!