Топ 7 на най-полезните храни от родната ни кухня

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Все повече хора стават привърженици на природосъобразния начин на живот.
В търсене на вечното здраве те изпробват различни диети, спортни програми и съвети от специалисти в областта.
Нашите баби не са имали такива познания, но са отглеждали в градините си най-различни зеленчуци, плодове и подправки,
които са използвали в своите гозби.
Може би това е скритото разковниче за дълголетието, а защо не и за красотата на българката. Ето и някои от храните, които, според vesti.bg, можем да намерим във всеки двор и или да си купим от пазара:
За всички, прехвърлили 40-те: Ако не искате здравето ви да се влоши, забравете за тези храниЖената достига зрялостта си на около 40 години. На тази възраст тя се чувства още млада по дух, но в…Jan 5 2019vijti.com

ТИКВА – ЕДИН КОКТЕЙЛ ОТ ВИТАМИН С И БЕТА-КАРОТИН,
КОИТО ПОМАГАТ ЗА МНОГО ЗАБОЛЯВАНИЯ В СТОМАШНО-ЧРЕВНИЯ ТРАКТ И СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ.
Смята се, че е афордизиак.
Диня – счита се за идеалният антиоксидант. Действа превантивно при ракови заболявания и при проблеми с бъбреците.
Малини – малко познат факт е, че това е идеалният лек за болести на дихателната система. Много певици дължат добрата си кондиция на чая от ароматния червен плод.

Цвекло – прекрасно допълнение в диетата на всички, които имат проблеми с черния дроб и жлъчката. Помага при проблеми с кръвната захар.
Орехи – имат високо съдържание на омега 3 мастни киселини. Полезни са при оплаквания от артрит и възпаления.
Спанак – подобрява състава на кръвта и повишава имунитета.
Лук и чесън – това са натурални антибиотици, които имат антибактериално действие. Въпреки острата си миризма са прекрасно средство за предпазване от вирусни заболявания.

Лук за здраво сърце
Лукът помага в борбата със сърдечните заболявания. В някои страни дори вярват, че той удължава живота
Лукът като противораково средство
До голяма степен лукът дължи добрата си репутация на антиоксидантния флавоноид Кверцетин (Quercetin), който има доказани противоракови, противовъзпалителни и противодиабетни функции.
Редица проучвания показват, че приемът на лук може значително да намали риска от рак на стомаха.

Лук срещу бактерии
За да унищожите всички бактерии в устата и да обеззаразите частично носната кухина, дъвчете парче лук или чесън в продължение на 4-5 минути.
Тиквените семки са богат източник на цинк, който е много важен за организма, включително за засилване на имунитета, за клетъчния растеж и делене, за качеството на съня, настроението, за здравето на очите и кожата, регулиране на инсулина и мъжката сексуална функция.
Нездравословното хранене, преходът към друг сезон, са едни от най-често срещаните причини за отслабване на имунната система. Ето защо в началото на есента добавете повече тиквени семки към дневното си меню. Така не само ще засилите имунитета си, но и ще намалите риска от дефицит на цинк.
Ако искате да се храните здравословно, яжте тези храни на закуска, но никога вечерГодини наред диетолози и лечители се стремят да фиксират идеалното меню, което едновременно да ни да…Jan 2 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!