Бърза и много вкусна пица с течно тесто – мери се в чаша, не чакаш да втасва:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Направете изключително вкусна пица с тесто, което изобщо не трябва да се меси. Всъщност тестото е течно и съставките, измерени в чаша, просто се бъркат в купа до смес, подобна на тази, използвана за приготвяне на палачинки. Това определено е най-простата рецепта за приготвяне на пица , а според мен и най-вкусната. Ето какво ви трябва за невероятната Пица с течно тесто :

пица с течно тесто

Пица с течно тесто

Продукти (измерени с чаша 200 мл):

1 яйце

1 супена лъжица разтопено масло (25 г)

/2 чаена лъжичка сол (3 г)

1 1/4 чаша прясно мляко (250 мл)

1 1 / 2 чаши брашно (150 г)

1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат (4 г).

И още:

доматен сос, кашкавал, пушена наденица, риган

Приготвяне: 

В по-дълбока купа разбийте яйцето и разбийте добре с вилица до получаване на пяна. Може да разбъркате и с миксер, ако ви е по-лесно, или с бъркалка. След това добавете останалите съставки в следния ред:

Към разбитото яйце добавете 250 мл мляко, половин чаена лъжичка сол и 25 г разтопено и охладено масло. Разбийте добре с бъркалка, докато съставките се комбинират в хомогенна смес.

тесто с яйце

В тази смес започнете постепенно да добавяте 150 г брашно с непрекъснато бъркане. Разбъркайте добре брашното в течните съставки, докато получите гладка, хомогенна смес без бучки.

течно тесто

Точно преди края на бъркането добавете половин чаена лъжичка (или една равна чаена лъжичка) бакпулвер (4 г) към тестото и продължете да бъркате. Вашето тесто за пица е готово.

Пригответе тънка кръгла тава за печене на пица (35 см): намажете я хубаво с масло по цялата повърхност.

Изсипете тестото в подготвената тава, разпределете го равномерно, като я повдигате под различни ъгли и печете в предварително загрята фурна на 260 градуса за 25 минути или докато тестото покафенее и хване коричка (внимавайте да не прегаря).

течно тесто за пица

Върху изпеченото тесто, докато е още горещо, сложете доматен сос, наредете настърган кашкавал или моцарела и наредете салам или шунка или друга вкусотия по избор. Можете да направите пица и във вегетариански вариант, също е много вкусна.

пица плънка

Отгоре поръсете риган или босилек и печете в предварително загрята фурна на 260 градуса за още 10 минути. Нарежете и сервирайте.

бъркана пица

Торта ВУЛКАН – излиза от формата БЕЗ набухвател! Тайната е в тестото:Въпреки факта, че в рецептата няма цитрусови плодове, тортата Вулкан има красив цвят с фин лимонов о…Feb 16 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!