Соня Васи загуби родителите си на една и съща дата: За капак на всичко и дъщеря й се разболява тежко

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Соня Васи закръгли юбилейните 50 години, но животът й напоследък е низ от изпитания, научи HotArena.
В рамките на година родителите й си отиват от този свят, а след смъртта на майка й пък дъщеря й Бриана се разболява тежко. Минава през тежка операция, борила се дори за живота си, но сега, слава богу, момичето е добре и гради обещаваща кариера в спорта, писа „Галерия“.
Майката на Соня починала внезапно преди две години. Жената имала проблеми с жлъчката. Точно след година на същия ден тя загубила и баща си, който имал проблеми с кръвното. След смъртта им тя продала всичките им имоти във Варна и сега нищо не я задържа в България.
Единият от братята Аргирови ще получава пенсия, за която останалите творци могат само да мечтаятНечувана пенсия от 6000 евро, или 12 000 лева, ще получава единият от братята Аргирови – Светослав. …Dec 6 2018vijti.com

Наскоро Соня Васи сподели: Майка ми умря вечерта, след като видя по телевизията извинението ми
Вече нищо не я свързва с родния град Варна и не би се върнала да живее отново в България
Соня Васи става известна през 80-те години като момичето на братя Аргирови. Тя излиза на сцена заедно с легендарния дует още като 15-годишна и заживява заедно с тях. По-късно емигрира в чужбина. Живяла е в Норвегия, Сингапур и Англия, но от близо 30 години е установена в САЩ. Там става известна като първата българка, която се снима за “Плейбой”. Основава 2 рок групи – Naked и Creed, в които е вокалистка. За кратко има бизнес с ръчно плетени шалове. От брака си с бейзболиста Брейди Андерсън има дъщеря Бриана. Сега живее заедно с тенис треньора Тодор Бандев.

– Отдавна не сте давали интервю. Как се съгласихте сега?
– Звъняха ми и от други вестници, но за тях не дадох интервю. От “24 часа” винаги са били точни към мен и винаги излиза това, което съм казала. Докато при другите, казваш нещо и съвсем друго е написаното.
– Как празнувате рождения си ден?
– По принцип не празнувам. На 40-ия ми рожден ден бях в България за “Мюзик Айдъл”. Тогава празнувах и оттогава не съм. Обикновено ходя при един приятел в Пуерто Ваята, Мексико. Ходим там на плаж, но без празненства.

– А не го ли отбелязвате с близките си?
– Тази година мъжът ми и сестра ми искаха да ми направят парти изненада, но ги хванах. Казах им, че няма да ходя в Мексико, но няма и да празнувам в Лос Анджелис. Подариха ми подаръците, но не искам да празнувам. Винаги от България ми честитят толкова много хора. Не ме забравят.
– Какви подаръци получихте?
– На 12 май в САЩ беше Денят на майката и дъщеря ми ми купи подаръци. Изхарчи си всичките пари и каза на мъжа ми: “Сега си ти наред!” (Смее се.) Аз не съм по подаръците. Цял живот съм имала, имала. Сега се радвам, че съм с дъщеря ми, спряхме да си взема кафе и тя ми каза “Честит рожден ден!” в колата. Това беше и това ми стига.

– Още от малка криете истинската си възраст. От различни източници намерих различна информация за годините ви. Едни показват, че сте на 48 г., а други – на 50 г. Знам, че една дама не се пита за възрастта, но на колко години ставате?
– На 50 г., за съжаление. Влизам в групата на Гуен Стефани и Дженифър Лопес. Те са вдъхновение заради начина, по който изглеждат. Щастлива съм, че изкарах до толкова. Имам много колеги музиканти, които не стигнаха до тези години. Жива, здрава съм. Това е важното.

– Кое е най-голямото празненство за рожден ден, което сте правили?
– Скоро разказвах на дъщеря си за 21-ия ми рожден ден. Тогава живеех в Сингапур и си уших булчинска рокля, защото исках да се оженя с Пол Стенли (китариста на рок групата Kiss – б.а.). Направих голям рожден ден в един от най-големите клубове в Сингапур. Бях поканила хора от българското посолство. Този рожден ден го помня. 40-ия също го помня, защото бях с мъжа ми в България. При мен бяха най-близките ми приятели.

Соня Васи на 1 година заедно с майка си и баща си СНИМКА: Личен архив

– Кога за последно бяхте в България?
– За последните 2 години бях в България два пъти. Майка ми почина внезапно преди 2 г. през април. Със сестра ми трябваше моментално да пристигнем и да организираме погребението.
Точно след една година, на същия ден почина и баща ми.
Бяха женени 50 г. Тази година ми е първата без родителите ми. В рамките на една година ги загубих и двамата. Странното е, че когато майка ми почина, с дъщеря ми се случиха много лоши неща, които не искам да разказвам. Имаше здравословни проблеми оттогава.

– Моите съболезнования за родителите ви. А как е дъщеря ви сега?
– Мога да кажа, че се борихме за живота . Сега е добре. Искам тя да разкаже за това, което се случи. Страшно е. Мина през сложна операция, но вече е добре.
– Как научихте за смъртта на родителите си?
– С баща ми се чувахме всяка сутрин и ако не ми вдигне два дни, изпращам някого до нас. Един ден не ми вдигна. Това се повтори и в следващите два дни. И аз изчаках, защото предния път, когато не се бяхме чували, той ми се ядоса, че много бързо пращам хора да чукат на вратата. Изчаках 3 дни и вече, като братовчедите ми разбиха вратата, той беше починал.

– От какво починаха родителите ви?
– В колата на баща ми намерих празни кутийки от хапчета за кръвно. Явно са свършили или ги е забравил да ги вземе. Защото майка ми му ги е давала в устата, докато беше жива.
Майка ми имаше проблеми с жлъчка. Можеше да се оперира, но не искаше. Не знам какво е в болниците в България, за да се сърдя, че не е отишла да се оперира. Исках да помогна. Даже две вечери, преди да почине, сънувах как търся котката ми. Имам черна котка и я търся във Варна, за да я спася, но не я намирам. По принцип не вярвам в сънищата. Тогава звъннах на майка ми и тя в този момент получи много силни болки, плачеше и ми затваряше. Аз бях в шок, убеждавах баща ми да извикат Бърза помощ, а те не искаха. И двамата изключиха телефоните си.

Подлудих се и започнах да звъня на болниците във Варна. Казвам: “Не знам дали ме познавате. Казвам се Соня Васи и търся майка си.” Мога да кажа, че хората са невероятни. Шефът на болницата във Варна провери всички клиники заради мен и ми каза, че майка ми не е в нито една. Аз нищо повече не можех да направя. Ръцете ми бяха вързани. На другата сутрин се беше успокоила и ми се обади. Тогава и почина.
– След смъртта на родителите ви нещо води ли ви към България?
– Вече нямам нищо общо с родния ми град Варна. Преди съм идвала много пъти, но сега, ако не е нещо по работа, няма за какво да пътувам към България. За 4 дни продадох всички имоти във Варна, които имахме. Сестра ми също живее в Лос Анджелис.

Соня Васи заедно с дъщеря си Бриана, която е била два пъти в България и говори български. СНИМКА: Личен архив

– Съжалявате ли, че от много малка напускате дома и родителите си?
– Напуснах Варна, когато бях на 14 или 15 г. Повече никога не се върнах в родния си град. Четири години бях в София, след това тръгнах по света и се установих в Лос Анджелис. После родителите ми идваха при мен. Почти година са живели в САЩ. Докато аз бях на турнета, те гледаха кучетата ми.
Със Сашо Диков сме близки приятели. Дъщеря му Петя беше в Лос Анджелис и дойде да направим интервю. В него тя ме попита: “Искаш ли да се извиниш за нещо на родителите си?” Аз погледнах към камерата и за първи път се извиних за всичко, което съм направила на майка ми и баща ми през всички тези години. Още като тийнейджърка бях трудно дете. После избягах с братя Аргирови. Въобще през какво са минали… Сега, когато имам дъщеря, ги разбирам.

Майка ми, преди да почине, много странно решава да пусне телевизора и гледа предаването с извинението ми. След това говорихме 40 мин по телефона и тя ми каза: “Цял живот съм чакала да ми се извиниш. Сега мога да умра” и тя умря, същата вечер. След това звъннах на Петя Дикова да благодаря за този въпрос. Защото, ако не бях се извинила тогава, не знам как щях да се чувствам сега.
– От малка дъщеря ви Бриана е много запалена по тениса. Продължава ли да се развива в спорта?
– Да, тя е в гимназията “Кембъл Хол” в Лос Анджелис. Там учат деца на много певци и артисти като Анди Гарсия. Тя влезе преди 2 г. там с тенис. Това училище има най-добрия тенис отбор в Южна Калифорния и станаха шампиони в две поредни години. Тя е в този отбор. Въпреки всички здравословни проблеми, през които мина, тя играеше и стана шампион. Просто е невероятна.

– Тя иска ли да стане професионална тенисистка?
– Никога не е обичала тенис. Когато я запознах с мъжа ми Тодор Бандев, тя беше на 7 г. Той е бил тенисист в България и той започна да я тренира. Тя на 8 г. започна да се състезава в Асоциацията по тенис в САЩ. Там играят всички деца, преди да станат професионалисти. На 12-годишна възраст мъжът ми я направи номер 1 в Южна Калифорния. Той е страхотен треньор.
Интервю: 24chasa
Източник: Хотарена
Сценаристът Тошко Йорданов не се сдържа: Какво искате от Дългия, да пребие Бойко с лопата ли?Сценаристът от Шоуто на Слави Тошко Йорданов публикува отворено писмо, с което се обърна към всички …Nov 23 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!