Кралицата на комедията Стоянка Мутафова разкри нещо от личния си живот, което смути почитателите й

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Преди броени дни Стоянка Мутафова отпразнува 97-ия си рожден ден, който съвпадна със 70-ата ѝ творческа годишнина. Кралицата на комедията събра приятели и почитатели в зала 1 на НДК, където в рамките на 3-часово шоу разкри най-интимните кътчета от душата си.
В навечерието на личния си празник госпожа „Стихийно бедствие“ призна, че е била жертва на домашно насилие.
В миналото често ѝ се случвало да бъде пребивана от втория си съпруг Леонид Грубешлиев – бащата на единствената ѝ дъщеря Мария.
По време на брака им интригантка от театъра подшушнала на Грубешлиев, че Стояна има афера със своя колега Петко Атанасов. „Та той беше приятел на баща ми, как ще има нещо между нас. Грубешлиев ме е малтретирал.
Почитателите на Стоянка Мутафова разочаровани след спектакъла за рождения й ден, организаторите се изложиха многоНа 2 февруари голямата ни актриса Стоянка Мутафова отпразнува своите 97 години. Рождения си ден тя п…Feb 4 2019vijti.com

Той ме ревнуваше страшно. Един ден се върнах вкъщи и звъннах на вратата – бях си забравила ключа. Той отвори и ми зашлеви такъв шамар, че зъб ми проби долната устна и изскочи. Беше резец и си го извадих сама с ръка. От удара ми писна ухото и ми се спука тъпанчето“, разказа Мутафова, която десетки години пазила спомена от грозната случка в абсолютна тайна.
В момент на откровение живата легенда на българския театър сподели и друг шокиращ факт за себе си – че името, с което цял свят я познава, всъщност не е нейното истинско. По документи тя се казвала Стояна-Мария, но заради объркан афиш в началото на кариерата ѝ завинаги остава позната като Стоянка. Единственото, което си пожела актрисата навръх двойния си празник, беше да бъде здрава на сцената. „Искам да остана с всичкия си, да не изветрея“, каза Мутафова, която 2 дни преди събитието в зала 1 на НДК паднала жестоко на главата си 2 пъти и получила мозъчно сътресение. „Ушите ми бучаха, загубих ориентация, размазах се на земята“, споделя Стояна.

Нейна най-голяма опора в живота остават дъщеря ѝ Мария Грубешлиева – Муки, и колегата ѝ Любо Нейков, когото тя приемала като свой роден син. „От 1 година тя играе моя майка, в постановката „Скакалци“ играе моя тъща. Няма как да не се обръщам към нея с „майко“, каза един от най-обичаните български комици в словото си към рожденичката, което изнесе от сцената като гост на празника ѝ. Не е тайна, че освен морално Любо се грижи за комедиантката и финансово.
От години той поема изцяло сметките ѝ за парно в столичното ѝ жилище, намира ѝ роли във всеки проект, който продуцира,
а и е ангажирал елитен столичен ресторант да ѝ доставя храна до дома всеки ден, защото нямало кой да ѝ готви, тъй като щерка ѝ Муки я придружава плътно при всеки един неин ангажимент в страната или чужбина.
Източник: retro.bg
Стоянка Мутафова претърпя инцидент, спира представленията си и турнето из БългарияНелеп инцидент свали легендарната актриса Стоянка Мутафова от сцената за неопределен период от време…Nov 5 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!