Стоянка Мутафова претърпя инцидент, спира представленията си и турнето из България

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Нелеп инцидент свали легендарната актриса Стоянка Мутафова от сцената за неопределен период от време. По настояване на докторите г-жа Стихийно бедствие ще преустанови както представленията си, така и турнето из България, за представяне на автобиографичната си книга „Добър вечер, столетие мое“, съобщава „Телеграф“.
„Поради нелеп инцидент от тази сутрин, с който ме изкараха извън релси здравословно и психически, ще трябва да преустановя за няколко месеца всички мои изяви по настояване на личния ми лекар.
Голямата Стоянка Мутафова се залежа втори месец, ето какво е мнението на докторитеСтоянка Мутафова отново не се чувствала добре и прекарвала дните си прикована към леглото в софийски…Nov 2 2018vijti.com
Изказвам своите извинения, че за втори път няма да се срещна с публиката в Добрич, както на нея, така и на прекрасните организатори, които вложиха толкова труд и старание. Аз също съм много разочарована като вас, но явно трябва да се кротна на моите почти 97 години!“, пише в официалния профил на Мутафова във Фейсбук.
Мениджърът на звездата Евгени Боянов беше лаконичен: „Ами претърпя инцидент. Не е добре, така да го кажем. Всички се надяваме скоро да се възстанови и отново да ни радва“.

За момента, обаче, не е ясно кога отново ще можем да я гледаме на театрална сцена. В последните месеци здравословното състояние на Мутафова се влоши.
С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес, пише impressio.dir.bg. „Кралицата на българската комедия“, както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли, стартирали още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер.

Завършва класическа филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Държавна театрална школа в София. От 1946 г. до 1949 г. работи в театър в Прага, а от 1949 до 1956 г. в Народния театър.
Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър „Алеко Константинов“, където работи от 1956 г. Щом стъпи на сцената магнетичната актриса приковава вниманието на публиката „на мига“ и заслужено печели любовта й – и в театъра и на екрана.

Участва в много от емблематичните български филми като „Специалист по всичко“, „Любимец 13“, „Топло“, „Бялата стая“, „Кит“, „Езоп“ и други. Уважавана и обичана, тя успява да вдъхнови поколения български артисти да тръгнат по пътя на театъра и киното.
Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София. През 2012 г., когато празнува 90-годишния си юбилей, тя сподели: „За мен този театър (Сатиричния) е кажи речи всичко“.

В края на 2017 г. единствената й дъщеря Мария Грубешлиева – Муки, издаде своята втора книга за Стоянка Мутафова със заглавие „Добър вечер, Столетие мое“. В нея почитателите й имат възможност да разберат много тайни и любопитни истории от живота на актрисата. Едно от посланията в книгата е:
„Никога да не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. И когато това стане да можеш с усмивка да му кажеш „Добър вечер“ и да си щастлив от дългия път, който си извървял“, споделя авторката на книгата.

На 2 февруари 2019 г. в зала 1 на НДК ще станем част от вълнуващ и невиждан празник – СТОЯНКА МУТАФОВА „70 ГОДИНИ НА СЦЕНА“!
Не порпускайте да си сложите червеното червило, перли и парфюм, а доброто настроение и усмивка са гарантирани!
Такова нещо не се вижда всеки ден – Лили Иванова се изтипоса без грим пред цяла БългарияЛили Иванова лъсна без грим, папараците я щракнаха напълно натурална Лили Иванова за първи път допус…Nov 2 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!