Дъщерята на Стоянка Мутафова: Майка ми има пейсмейкър, а не байпас, това са две различни неща

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В началото на юни 97-годишната актриса е влязла в болница
“Стоянка Мутафова има пейсмейкър, а не байпас. Това са две съвсем различни неща. Тя претърпя една малка интервенция това лято”, каза пред “24 часа” дъщерята на Стоянка Мутафова Мария Грубешлиева-Муки.
Много медии написаха, че 97-годишната актриса е преминала през тежка сърдечна операция за поставяне на байпас. Информацията дойде в четвъртък от Калин Сърменов на пресконференцията за новия сезон на Сатиричния театър. “Влезе в болница, но може да се провери във ВМА, че не са ѝ поставяли байпас. Много съм ядосана на този, който го е казал, защото започват слухове, които не отговарят на истината”, казва още Муки.
Оперираха сърцето на Стоянка МутафоваСтоянка Мутафова е претърпяла сърдечна операция неотдавна. От състоянието й зависи кога спектакълът …Sep 12 2019vijti.com

В началото на юни тази година Мутафова не се е чувствала добре. Прилошавало ѝ е заради намален пулс. Малко по-късно влиза в Военно-медицинска академия и остава там за изследвания. Стига се до поставянето на пейсмейкър.
Операцията за слагане на байпас е тежка. Тя се прави при запушен или стеснен кръвоносен съд, като чрез специална присадка се заобикаля запушената част. За разлика от нея поставянето на пейсмейкър е лека интервенция. Тя минава с местна упойка и при нея подкожно се слага кардиостимулатор, който поддържа ритъма на сърцето.

Сега Стоянка Мутафова е добре. На 7 септември актрисата посети Копривщица, за да представи биографичната си книга “Добър вечер, столетие мое”. Този тип предаставяне на книгата с разкази от живота си и разговори с публиката от тази година прераства в спектакъл, който ще се поставя в “Сълза и смях”. Във всяка постановка ще има различни гости певци като Йорданка Христова. Дори вече има първа дата – 20 октомври.
През октомври, ноември и декември Мутафова ще играе в представлението “Скакалци” в Сатиричния театър заедно с Любо Нейков, Ненчо Илчев и др.
Припомняме, че наскоро алчни хотелиери изляха бетон върху парцел в Несебър, който бил собственост на Стоянка Мутафова, узна HotArena.
Театралната легенда разбрала за наглостта едва когато се сетила, че притежава земи почти на първа линия в морския курорт, които поискала държавата да й възвърне.

След като двукратно актрисата изпраща официални писма до несебърските общинари, те в крайна сметка склонили да й дадат терен за строеж, но не същия, за който Мутафова претендирала, защото той вече бил застроен, писа „Ретро“.
Източник: 24zdrave.bg
Рекордьори по обири: 6 пъти обират Коцето, тарашат дома на Лили Иванова докато спи, Мутафова олекна с 60 бонаПрез последните дни една от най-обсъжданите теми е обирът в дома на Моника Валериева. Крадци задигна…Aug 10 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!