В прехвалената Турция: Мизерия, мръсотия и глад в 5-звезден хотел

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Българи платиха за ултра ол инклузив в Турция, а мръсотията, която завариха, бе ужасяваща
Българи платиха 2300 лева за “ултра ол инклузив” за едноседмичен престой в 5-звезден хотел в турския курорт Дидим, но се натъкнаха на мръсотия, мизерна обстановка и лоша храна. За отвратителните условия разказа един от потърпевшите – Пламен Христов пред Нова Тв.
„Хигиената в хотела беше нулева, предлагаха ни храна с изтекъл срок на годност, стаите не се почистваха редовно, даваха ни скъсани хавлии,“ разказва мъжът.
„Санитарните възли, басейнът и основният ресторант бяха изключително мръсни. В стаята ни имаше скъсани хавлии. Затворени бяха кафенета и сладкарници, за които бяхме платили допълнително“, споделя Христов. Според него по време на престоя му имало случаи, когато липсвал дори хляб.
Разказ на българска туристка: Почивка за двама в Гърция за 410 лева със закуска и вечеряСтрува ви се, че почивката в чужбина задължително трябва да е скъпа? Всъщност има и бюджетни начини …Aug 21 2019vijti.com

По принцип системата “ултра ол инклузив” означава 5 хранения на ден – три основни и две междинни, безплатни безалкохолни напитки и марков алкохол – уиски, водка, коняк, безплатно кафе и т.н.
По-късно туристите разбрали, че персоналът стачкува, тъй като не получавал редовно заплатите си.
Както е известно, в началото на летния сезон десетки медии в България, основно либерални, се включиха в кампания за очерняне на родния туризъм, като даваха трибуна на знайни и незнайни персони, които да обясняват колко е зле у нас и какъв рай на ниски цени ни очаква в Турция и Гърция. В резултат на това бе отчетен рязък спад на туристи към българските курорти и колони от автомобили към южните ни съседи.

От Министреството на туризма са потвърдили информацията за страшната мизерия в 5-зведния хотел в Дидим и са обяснили, че всички българи, направили резервации за него, могат да ги отменят и да си получат парите обратно.
Според ДПС, полицейски репресии провалили бизнеса на родните ни ресторанти през летния сезон
Депутати от партията на Доган поискаха връщане на старите правила за контрол върху шума
ДПС обвиниха българската полиция за драстичен отлив на клиенти от заведенията по Черноморието. Депутати от формацията на Доган внесоха законопроект, с който да се отнемат задължения на МВР, свързани с проверките за силен шум.

На практика те настояват да се отменят законовите поправки, идеолог на които бе лидерът на НФСБ Валери Симеонов и с които се дадоха големи правомощия на вътрешното ведомство.
Зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид обяви в кулоарите на парламента, че днес е внесено тяхното предложение за промени в Закона за защита от шума в околната среда.
„С внесения законопроект целим да спрем пълното унищожаване на голяма част от българския дребен и среден бизнес и по-специално на ресторантьорския по българското Черноморие.

По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40%”, заяви Хамид и добави: „Последните изменения, които бяха внесени предходната сесия, постигнаха пълно унищожаване на този бизнес и голям отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или българските курорти да се превръщат в старчески домове. Искаме модерни курорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от Европа. Затова внасяме нашия законопроект, който връща стария режим на действие и предоставя в ръцете на общините контрола за шума на открито.”

На въпрос – очакват ли подкрепа от ГЕРБ, депутатът от ДПС отговори: „Който иска да подкрепя българския бизнес, надявам се ще подкрепи законопроекта, защото всички видяха – и тези, които посетиха Черноморието, и от репортажите видяха празни заведения, а десетки заведения въобще не отвориха”.
След питане – не допускат ли, че спадът се дължи на цените и на конкуренцията на други държави, Хамид Хамид отсече: „Това се дължи на репресия, която започва малко след здрач, т.е. в 9 часа е още светло. Хората още не са седнали да вечерят и идват полицаи и затварят заведението. На това се дължи! Благодаря!”
Снимки: dir.bg, НоваТВ
Източник: Флагман
Промени в Закона за туризма: Ще обособяват зони за партита и зони за семейна почивкаПромени в Закона за туризма предвиждат в големите ни курорти да се обособят зони за партита и зони з…Aug 19 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!