Рецепта срещу високо кръвно слага край на мъките: 4 месеца и от хипертонията няма и следа

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Семейна рецепта срещу високо кръвно се споделя лавинообразно в публичните пространства. Взимат се пет чаени лъжички с борови иглички , съгласно с нея, две лъжици кори от обикновен лук и две лъжици плодове от шипка.
Това е всичко, което е нужно.
Всички тези съставки се поставят заедно в литър вода – студена и се слагат на котлона, докато водата заври.
След като заври, изключете котлона, но оставете сместта да поври за още около десетина минути. После оставете да поизстине и я прецедете.
Чесън и вода бори куп болести: От високо кръвно до болни стави и кръвни съсирециПисали сме много статии относно полезните свойства на чесъна- това е ясно на всички вече, но днес ще…Sep 11 2019vijti.com

„Пийте това количество два дни, без значение дали сутрин, на обяд или вечерта. Аз не използвам такива точни схеми като модерните. Пия от лекарството, когато съм жаден – по една малка чашка. Гледам обаче да е все преди ядене, така действа по-добре. Като ми свърши отварата, си я правя отново и пак два дни пия“, обяснява знахар.
Курсът на лечение с това домашно средство за високо кръвно е четири месеца, като после се прави пауза и се започва отново само за профилактика, тъй като от хипертонията вече няма и следа.
И още 10 съвета при високо кръвно
Лесни решения срещу хипертония
Мозъчен инсулт, сърдечни болести, деменция, хормонални разстройства. Това са само част от купищата здравословни проблеми свързани с високото кръвно налягане.

Все пак надеждата не е загубена, защото съществуват 10 напълно естествени метода, които биха могли да помогнат за овладяване на ситуацията. А експертите са убедени, че правилният стил на живот е по – важен дори от лекарствата за хипертония.
Яжте като вегетарианец
При високо кръвно е силно препоръчително да намалите консумацията на месо. Според клинични проучвания, вегетарианското меню може да понижи кръвното налягане с цели 7 пункта, същият е ефектът и при отслабване с около 3. 5 кг.
Дишай дълбоко

Ако все по – често изпадате в стресови ситуации или изпитвате чувство на безпокойство, това е сигурен признак за евентуално развитие на хипертония. При следващата атака на психично напрежение опитайте отпускащата техника с дишане.
Поставете езика върху венците и вдишайте през носа, докато преброите до 7. Задръжте за същото време и издишайте през устата, докато броите до 8. В същото време свийте устата по начин, че да се чува свистене.
Легни без да правиш нищо
Проучване по психоматична медицина от миналата година установи, че релаксацията влияе изключително добре за намаляване на стреса. Но вместо да използвате обичайните техники за медитация от седнала позиция, просто си легнете. Останете в покой между 20 и 45 минути, докато се почувствате успокоени. Старайте се да не мислите за нищо, наслаждавайте се на мига.

Включете телефона на безшумен режим
Не можете да си представите до каква степен мобилните телефони са отговорни за високото кръвно налягане. Тези малки устройства са в състояние да ни докарат сериозен стрес със силен звук или множество разговори. Само когато отговорите на повикване, кръвното се повишава с 5 пункта мигновено.
Не забравяйте слънцето
Ниските нива на витамин D допринасят за развитие на хипертония, показват данните от цели 35 проучвания. Вместо да вземате хранителни добавки обаче, в пъти по – добре е просто да се попечете на слънце, достатъчни са 20 минути. Умереното излагане под слънчевите лъчи помага на кръвоносните съдове да се разширят, тонизира сърцето и в крайна сметка понижава кръвното.

Разходка след вечеря
Дори и да сте тренирали през деня, препоръчително е да направите вечерна разходка. Чистият въздух и движението при всички случаи са по – полезни, отколкото да се тръшнете пред компютъра или телевизора.
Сок от цвекло
Изпиването на 500 мл пресен сок от цвекло може да понижи кръвното налягане с 5 пункта, показва проучване от Австралия. Оцветеният в пурпур корен е богат на вещества, за които се смята, че са полезни за кръвоносните съдове и подобряват кръвообращението.
Яжте голяма закуска
Ако сутрешното ви хранене е най – малко по размер или въобще го пропускате, помислете как да промените това. Опитайте да хапнете полезни храни до час след ставане от сън, защото така ще поддържате нормални нива на кръвното през целия ден и ще ускорите метаболизма.

Алкохол
Ако само едно питие е достатъчно, за да се зачервите, значи имате или сте силно предразположени към развитие на хипертония. Зачервяването на лицето показва, че тялото ви не е в състояние да метаболизира алкохолните съединения ефективно и това би могло да доведе до нежелана реакция. Бъдете внимателни с алкохола.
Боровинки
Тези малки природни хапченца оказват невероятно влияние върху сърцето. Учените предполагат, че ползата се държи на голямата концентрация на антиоксиданти и феноли, които определено помагат за нормализиране на кръвното налягане.
Източник: lekuvai.bg
Как да си приготвим смути против високо кръвноВисокото кръвно налягане може да доведе до сериозни здравословни проблеми, ако не бъде третирано, но…Sep 8 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!