Психиатър: Няма как да успокоим човек, който няма пари да нахрани детето си заради коронавируса

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]
Как да се справим психологически със случващото се?Видео: NOVA

Д-р Цветеслава Гълъбова: В България не се печели от здраве, а от болестиТърговия и здравеопазване въобще не се връзват. Докато болниците са търговски дружества, няма как да…Mar 13 2020vijti.com

Това обясни д-р Цветеслава Гълъбова, директор на Държаваната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ в ефира на „Неделята на NOVA“.

Трябва да черпим информация от надеждни източници. Нека не посвещаваме цялото си време на новините, свързани с коронавируса. 10-15 минути за COVID-19 са достатъчни. Можем да си запълним времето с нещо приятно„, обясни лекарят.

Трудно ще излезем от ситуацията, но не е невъзможно. Става въпрос за дисциплина и мобилизираност. Един от проблемите е, че трябва да предпазим медицинските екипи от синдрома на професионалното прегаряне. Те са подложени на огромен стрес и емоционално напрежение. Това може да доведе до изтощение“, коментира Гълъбова.

Нямам яснота как ще процедираме, ако установим случай на коронавирус в психиатрична клиника. Надявам се да се вземе адекватно решение. В България има около 4500 психиатрични легла. Тези хора трябва да продължат да се лекуват„, категорична бе Гълъбова.

И заключи, че мерките задължително трябва да се спазват, колкото и да ни е трудно.

Психиатър №1: Срам ме е от лекарите с имоти и депозити за милиониШефката на психиатричната клиника в Нови Искър и чест гост в телевизионните студиа д-р Цветеслава Гъ…Mar 7 2020vijti.com

Източник:дунавмост

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!