Никога не перете дрехите си в пералнята на този режим, опасен е за здравето

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Знаехте ли, че пералнята ви може да има опасен режим, който да крие риск от разпространение на страшни болести. Ние също сме изненадани, но се оказва, че това не е просто мит.
Експерти разкриха по какъв начин трябва да избягваме да перем дрехите си. В противен случай рискуваме да станем жертви на инфекции и заболявания.
Експертите съветват да не се пере в икономичен режим, ако в дома има хора с хронични инфекции или незарастващи рани.
Икономичният режим на пране може да бъде опасен за човешкото здраве, тъй като при ниски температури на водата опасните бактерии, устойчиви на антибиотици, не умират, пише Medical Xpress.
Направете го още от днес: 8 причини да започнете да слагате оцет в пералнятаДоста често започнахме да чуваме, че прахът е вреден за здравето ни . Повечето от съществуващите про…Sep 8 2019vijti.com

В своето проучване учените съобщават за откриването на различни опасни бактерии в контейнера за прах и вътре в барабана, които провокират стомашни проблеми.
Експертите започнаха да изучават проблема, след като ръководството на болница в германския град Бон ги помоли да проследят причината за внезапното избухване на епидемия. В хода на процедурата учените разбраха, че всички дрехи на пациентите се перат в една и съща машина, на икономичния режим.
“ В този случай дрехите и бельото трябва да се перат само при високи температури или с дезинфектанти“, заключи д-р Мартин Екснер, председател и директор на Института по хигиена и обществено здраве.

А ето и още няколко много полезни съвета:
Не оставяйте прането в пералнята
Никак не е препоръчително прането да стои в пералнята след като програмата е приключила. То започва да съхне, намачква се още повече и се губи ароматът на прах за пране или омекотител. Най-вероятно току-що изпраните ви дрехи да замиришат на мухъл, което никак не е приятно, а и доста трудно ще ги изгладите. Ако нямате време за простиране, извадете дрехите от пералнята и ги „разхвърляйте“ по леглото или столовете си.

Петна
Колкото по-скоро вземете мерки срещу петното, щом се е появило, толкова по-добре! В противен случай, то може да стане перманентен детайл от дрехата ви. Изплакнете или накиснете дрехата в студена вода, а след това вече можете да я изперете в пералнята. Ако петното е останало дори и след прането, изперете отново или се консултирайте със специалист, но в никакъв случай не изсушавайте дрехата, защото петното ще се засече и ще остане.
Чорапите
Нали знаете за чудовището, което живее в пералнята и яде чорапи? С това можем да си обясним как броят им почти никога не е същият при изваждането им от пералнята, както при поставянето им в нея. Понякога просто се случва да изпуснем някой чорап, а да си мислим, че в момента той се пере. Затова просто броите колко чорапа, или колко чифта, слагате в пералнята и колко са, когато ги вадите. Ако броят е един и същ, всичко е наред.
Източник: jenata.blitz.bg
Прането започна да мирише и разбрах, че в пералнята има мухъл. Но с този домашен препарат реших всички проблемиМухълът е изключително неприятно явление, което може да доведе както до чисто сетивни проблеми като …Feb 1 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!