Най-ефикасното кръвопрочистващо и кръвообразуващо лечебно растение расте в изобилие у нас, сега му е времето да се възползвате

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Копривата е едно истинско природно чудо: най-ефикасното кръвопрочистващо и кръвообразуващо лечебно растение. Много добро действие има на панкреатичната жлеза и намалява съдържанието на захар в кръвта.
Това растение лекува също така заболявания и възпаления на пикочните пътища и болестно задържане на урината, пише zajenata.bg.
Препоръчва се силно при пролетно прочистване на организма.
Билката е с ясно изразено кръвоспиращо, диуретично, омекотяващо и антианемично действие. Листата на копривата са източник на витамини – А, В, D, Е и К, минерални соли (калций, манган, желязо, калий, цинк, магнезий и мед), ферменти, хлорофил и багрилни вещества.
Има ги навсякъде около нас, но кой да знае: Мощно лекуват туберкулоза, ишиас, камъни, задух, подагра, хемороиди и още болестиБоровите връхчета, както са познати пъпките на боровото дръвче, се намират по върховете на клонките …Apr 30 2019vijti.com

Също така са богати на дъбилни вещества, пантотенова киселина, ситостерол и хистамин.
Ето как да си направите лек, с който ще прочистите кръвта си и ще се отървете от всичките си оплаквания:
Продукти:
– 1 кг листа от коприва
– 2 лимона
– 2 ябълки

– 0.5 кг захар
-желиращ агент, за предпочитане пектин
Начин на приготвяне:
Попарете копривата (но за кратко), заедно с ябълките. Сложете продуктите, заедно с двата лимона и корите им в блендер до получаването на пюре.
Към полученото пюре добавете захарта и желиращия агент, в зависимост от теглото и инструкциите. Докато е горещо се излива в топли и стерилни буркани. Всеки ден преди хранене се хапват по две супени лъжици.

Копривата е най-доброто средство за почистване и подобряване на вашата кръвна картина. Тя има положителен ефект върху панкреаса и помага за понижаване на кръвната захар.
С нея могат да се лекуват възпаления на пикочните пътища и стимулира изхождането. Ето защо коприва се препоръчва, когато искате да прочистите вашия организъм.
Копривата се използва за лечение на черния дроб и жлъчката, разстройства на съня, тумори в далака, стомашни спазми, язви, заболявания на белите дробове и др. Също така е много полезна за вирусни и бактериални инфекции.

Ако имате ниски нива на желязо в тялото си и се чувствате уморени, копривата е точно това от което имате нужда! Копривата съдържа много желязо и успешно се използва при случаи на анемия.
След известно време на използване на коприва, вие ще започнете да се чувствате пълни с енергия и здраве отново.
За съжаление в забързаното ежедневие, хората подминават това „златно“ растение и прекалено често използват аналгетици.
Източник: Брадва
Магическата билка Христова кръв, която лекува и душата, и тялотоЕдва ли има билка, която да лекува толкова много болести както жълтия кантарион. Не случайно хората …Apr 27 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!