Мехлем на 1000 години по-ефикасен от антибиотиците: Може да се забърка и в домашни условия

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Учени от Нотингамския университет възпроизведоха мехлем за очи по рецепта от древния медицински трактат „Лекарската книга на Балд”, датирана от IX век, предаде ВВС. Оказва се, че мехлемът ефикасно унищожава щамовете на златистия стафилокок, които са устойчиви към действието на антибиотика метицилин.
„Предполагахме, че очният мехлем на Балд може да бъде слаб антибиотик, но останахме поразени от антибактериалния ефект, който притежава комбинацията от съставките му”, заяви съавторът на изследването Фрея Харисън.
Учените смятат, че съществуват и други древни медицински текстове, в които може да се намери ценна информация за състава на препарати, ефикасни срещу инфекциозни заболявания.
Как да си приготвим вълшебния мехлем от свинска мас и невенИзвестният мехлем от свинска мас и невен има доказан болкоуспокоителен ефект, помага и за заличаване…Jun 13 2019vijti.com

Те предполагат, че едновремешните лекари са провеждали научни изследвания векове преди да бъде открито съществуването на бактериите.
За приготвянето на мехлема са необходими лук, чесън, вино и жлъчка от бик. Учените вече са тествали мехлема върху различни бактериални щамове. Според получените данни, препаратът унищожава до 90% на бактериите устойчиви на антибиотици. Този ефект обаче и бил постиган само при пълната комбинация от съставки на мехлема. Отделно взети негови ингредиенти са показали слабоизразени антибактериални свойства.
Резултатите, получени от учените от Нотингамския университет, ще бъдат представени на ежегодната микробиологична конференция в Бирмингам.

Ето и още един много ефикасен мехлем по стара рецепта
Предлагаме ви една страхотна домашна рецепта за универсален мехлем, лекуващ всичко – от синини и ожулвания, до изгаряния и ухапване от насекоми. Полезен е и при различни екземи, слънчево изгаряне, раздразнения, обриви, зачервяване от пелени, гъбични инфекции и псориазис. Звучи невероятно, но ако отглеждате детето си отговорно, вече знаете, че природата винаги има един универсален и прост отговор за всички болежки – въпросът е да го открием.
Всяка една от съставките на този мехлем има благотворно въздействие върху кожата, но когато всички те се комбинират, въздействието му става още по-силно.
Универсален лечебен крем

Съставки:
2 чаени чаши студено пресован зехтин;
¾ чаена чаша изсушени цветове от невен;
½ чаена чаша разтопен пчелен восък;
3 супени лъжици кокосово масло;
2 супени лъжици масло от карите;

5 капки масло от чаено дърво;
5 капки лавандулово масло.
Как се прави?
В съд се смесват зехтинът, кокосовото масло и изсушените билки. Варят се на водна баня на слаб огън в продължение на 3-4 часа (внимава се водата да не се изпари).

Маслото се прецежда от билките внимателно, за да не останат частици от тях вътре.
На водна баня се разтапя маслото от карите и пчелния восък. Веднага, след като се разтопят, се смесват със зехтина и кокосовото масло. Всичко се разбърква енергично, докато се получи гладка смес.
Добавят се етеричните масла от лавандула и чаено дърво.
Сместа се налива в стъклени бурканчета с капачки. Бурканчетата се затварят плътно едва след като сместа се втвърди.
Този мехлем не съдържа никакви консерванти и изкуствени аромати, но съставките му съдържат естествени консервиращи съединения, които ще държат крема годен в продължение на 1-2 години.
Източник: Брадва
Древногръцки мехлем срещу възпаления: Цярът на доктор Гален лекува всякакви инфекции и се приготвя много бързоЕфективен срещу възпаления е антисептичният крем на древногръцкия лекар Гален Как да приготвите проч…May 22 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!