Страната, където и бебетата работят, още щом проходят: Ако смятате, че имате проблеми и всичко в живота е лошо, трябва да видите как живеят в Непал

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Винаги сме недоволни от нещо, нещо постоянно ни липсва. Искаме втора кола, по-голям апартамент, по-готин часовник, нищо че на този нищо му няма. Вижте как живеят децата в Непал, как трябва да оцелеят в трудни условия. След това всички наши проблеми ще ви изглеждат пълни глупости.
Това момче живее в планините на Непал, между другото, колко години ще му дадете? Срещнах го на надморска височина от 4000 метра, пише наш бизнесмен, който редовно пътува до хималайската държава. И ако бях там доброволно, като турист, то той трябва да живее там и най-вероятно няма да може да напусне никога. Необходимо е да се работи от най-ранни години, веднага след като детето може да прави поне нещо по къщата, то започва да го прави.
Виждали ли сте тази снимка на Тодор Живков: В отражението на Мерцедес-а обективът е заснел нещо много любопитноУникална снимка на Тодор Живков, направена през 70-те години на миналия ХХ век, побърка мрежата. Чер…Feb 17 2019vijti.com

Ако не се запасите с необходимото количество дърва и храсти, не можете да доживеете до пролетта. А наоколо са планината, камъни и сняг, за да донесете дърва за огрев, трябва да вървите няколко километра един път, слизайки до билото на планините, където има поне някаква гора. След това носите кошница с тегло 20 кг обратно на върха. Условията, в които живеят децата, не могат да се нарекат другояче, освен сурови. Слабите тук не оцеляват.
Родителите нямат възможност да седят с бебетата у дома, ако не работят, няма да има храна.
Ето защо, те поставят бебето в кошница, поставено върху специална превръзка, така че да може да се носи люлката зад гърба и да се ходи на полето за работа. Без отпуск за майчинство, обезщетения и социални.


Това момиче е на 11 години, живее в малко тибетско село в Непал. Там има 20 къщи, може би 25. Всичките й развлечения са да тича вечер с деца като нея. Следобед тя гледа стадото животни, които отиват да пасат в планините, и трябва да ги следва.


Обичайна къща на непалски селяни, в центъра на помещението е печка, на която се приготвя храна и с помощта на която се отоплява жилището. Те спят точно там, а тази стая е дневната, където се приема гостът.

Има райони в Непал, където цивилизацията, дори и да пристигне, няма да бъде много скоро. Пътувах там в продължение на два месеца. Няма електричество, няма клетъчна комуникация, няма пътища, няма телевизия и радио. Живеят тук точно както преди стотици години.
След като посетите тези места, започвате да разглеждате всички наши благословии на цивилизацията по съвсем различен начин, например, тоалетна или гореща вода … За да се сдобиете с гореща вода там, трябва да се потрудите усилено, да намерите дърва за огрев, да загреете водата и някак си да измиете. Ние, в градовете, дори не обръщаме внимание на това, и ако, не дай боже, изключат водата за една седмица през лятото – това е цяла трагедия, за която трябва незабавно да кажем на всички наши приятели и познати!

Източник: pochivka.blitz.bg
Последни изследвания разкриха нещо много любопитно за близнаците какво правят в коремчето на мама преди ражданеУчени от Университета в Падуа, Италия са окрили, че близнаците, а и всички други бебета се стремят к…Nov 16 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!