Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицина

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Със своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на любими храни на мнозина.
Известно е, че горските плодове са богати на антиоксиданти, и ягодите не правят изключение.
Те съдържат и ценни хранителни вещества, осигуряващи поддържането на добро здраве и превенция на редица заболявания.
Ягодите са добър източник на витамин С, витамини от В група, минералите калий, желязо, магнезий.
Похапвайте ги при всяка възможност и няма да съжалявате.
Доктор, който практикува алтернативна медицина: Човек може по прост начин да се излекува, като … засади болестта си в саксияОткрихме една много интересна статия във форум за алтернативната медицина. Това е първият път, когат…Mar 15 2019vijti.com

Червената ягода е съдържащ протеини плод. В нея няма мазнини. Повече за червения плод ще научите в „рубриката на Поли”. Китайската медицина препоръчва някои методи за използването й като лекарство:
1. При продължителна суха кашлица сложете 6 гр. ягоди, 30 гр. небет шекер и ги сварете в тенджера с малко вода в нея. Разделете сместа на три дози за деня.
2. При кашлица, предизвикана от белите дробове направете прясно изцеден сок от по 50 гр. ягоди, круши и лимон. Разделете сместа на две дози за деня.

3. При лош апетит изстискайте сок от 250 гр. ягоди и го разделете на две дози за деня.
4. При нарушения в храносмилането сварете 100 гр. ягоди и глог във вода. Прецедете и изпийте сока.
5. При запек нарежете 50 гр. ягоди и ги смесете със сусамово масло. Изяжте ги на гладно.
6. При диария сварете ягодите и изпийте сока.
7. При затруднено уриниране, кървене на венците, рани в устата залейте 60 гр. ягоди със студена вода. Изпийте водата и изяжте ягодите. Правете тази рецепта три пъти на ден.

8. При диабет яжте пресни ягоди.
9. За подсилване на организма в 800 мл вода сложете 250 гр. ягоди, 100 гр. стафиди и 100 гр. захар. След като водата заври намалете огъня и оставете на котлона 5 минути. Свалете и оставете сместа да престои 10 часа. След това прецедете, изпийте сока и изяжте плодовете.
10. След тежко заболяване или отслабнал организъм направете си ликьор от ягоди. Изстискайте сока на ягодите, добавете същото количество оризова ракия и пийте по една чашка сутрин и вечер.
Ягодите също са полезни за мозъка, гърлото и сърцето. Те намаляват растежа на туморни клетки, предпазват от рак на хранопровода, забавят процеса на стареене на тъканите и намаляват високото кръвно. Ягодата е полезен и витаминозен плод!
Полина Иванова
Източник: puls.bg
Изпитан метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио, с който забравяте за всякакви болки в ставитеКое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата из…Feb 5 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!