Изпитани домашни рецепти с тамян, които ще ви помогнат да се отървете от много болести

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Тамянът е ароматна маслена растителна смола от дървото Boswellia, което се счита за свещено и има ключово място в Библията. Неговите лечебни свойства за били използвани още от времето преди Христа в много различни култури. Белият тамян се използва за лечение на дископатии, шипове, бронхит, плексит, болни и възпалени бъбреци, а наскоро стана ясно, че съставките на ароматната смола имат унищожителен ефект по отношение на раковите клетки, особено за случаите когато са поразени яйчниците. При това не се наблюдават странични ефекти за разлика от цялата гама препарати на чисто химическа основа. Освен това, мехлемите на тамянова основа са чудесно средство против загноясването на рани.
Бях на санаториум в Павел Баня за дисковата херния и там една баба ми каза тази чудна рецепта, за която е нужен малко чесънПавел баня е град, който се намира в Южна България в област Стара Загора. Градът, който е национален…Nov 28 2018vijti.com

Най сетне, тамянът се използва и в ароматерапията, тъй като намалява значимо тревожността и стреса – така характерни за днешното време на безброй конфликти с локален, но и с общозначим ефект, което съсипва психиката на хората и води до тежки депресивни състояния. По-долу ще ви дадем подробни рецепти, как да си приготвите домашни рецепти с тамян за лекуване на съответно заболяване.

1/ При дискова херния: изсипвате върху парче памучен плат 1 с.л. бял тамян и и го поливате обилно с домашно приготвен ябълков оцет /може и оцетно-ракиена смес/. Преди да наложите върху болното място напоения памучен плат, поставяте под него найлоново парче, за да предотвратите бързото изпаряване на ароматните съставки на този своеобразен компрес, който прикрепвате с помощта на ластичен бинт. Престоявате с компреса през нощта, на сутринта го махате и, ако има възможност, слагате нов. И така докато болката отшуми напълно.

2/ При шипове: сварявате фасул и 1 с.л. от него примесвате старателно с 6 – 7 зърна бял тамян.

Преди да си легнете, намазвате с тази смес болезнените местата с шиповете и ги завивате с вълнен шал; на сутринта откривате местата и ги изплаквате с топла вода. Според друга, алтернативна рецепта, счуквате „на ситно“ 2 пакетчета със зрънца от бял тамян и ги заливате с 2 с.л. ябълков оцет. Тази смес размазвате внимателно върху парче вълнен плат, поставяте го на болното място, привързвате го с бинт и така оставате до сутринта. Следва обичайното отмиване на ошипените места.

3/ При плексит: стривате 5 – 6 зрънца бял тамян и ги смесвате с ч.чаша течен пчелен мед; мажете болните места с тази смес, обличате си пижамата и се унасяте в сън. Сега преминаваме към вътрешно приложение –

4/ При астматичен бронхит издълбавате 5 ябълки и поставяте във вътрешността им по няколко зрънца от бял тамян; печете ябълките и всеки ден изяждате една от тях преди да си легнете.

5/ при възпалени или болни бъбреци: разтапяте съвместно, във водна баня, 25 г бял тамян, 25 г пчелен восък, 40 г медицинска дъвка и 100 г чист зехтин. След като сместа изстине, оформяте от нея топчета с размерите на царевични зърна. Изяждате всекидневно, по 1 топче около ½ час преди трите основни яденета, докато топчетата не се свършат. Опитайте неподозирано огромната сила на тамяна и няма да съжалявате!
Не подритвайте дивите кестени! Те са извор на здраве, ето от какво ни спасяватЕсен е и по улиците вече са опадали първите узрели диви кестени. Вместо да се поддаваме на навика да…Nov 26 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!