Доц. Мангъров: Мерките са безсмислени, болните трябва да са вкъщи и да пият чай

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

99% от хората в отделенията са там от страх – защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнешВидео: bTV

От самото начало винаги съм твърдял едно и също нещо, няма противоречия в това, което съм казал

„Има принцип, че и 50 000 души да твърдят, че едно нещо не е глупост, ако то е глупост“. Това каза в предаването „120“ минути по bTV инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

Доц. Атанас Мангъров: Ходя при майка ми на 98 години всяка вечер без маска, и тя е лекар, нямаме проблемиДоц. Атанас Магъров гостува на водещата Мария Цънцарова в предаването „120 минути“ по БТВ в съботнат…Oct 26 2020vijti.com

99% от хората в отделенията са там от страх - защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш

„Това, че хората са объркани трябва да лежи на съвестта на д-р Маджаров и хората от щаба, които не подаваха адекватна информация (председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, който преди дни каза, че на съвестта на доц. Мангъров трябва да лежи това, че голяма част от обществото е объркано – б. ред.)“ , заяви доц. Мангъров.

Той уточни, че има лични предпазни средства, когато преглежда болни. В болницата нося маска понякога – когато преценя, че има нужда. Основното предпазно средство е, че си мия ръцете, посочи инфекционистът, като поясни, че е прегледал над 50 болни от коронавирус.

„Това е една вирусна инфекция, която е самоограничаващо се заболяване. Трябва човек да си остане вкъщи, да пие чай, да яде супички. Най-много да вземе една таблетка аспирин от 100 грама. 99% от хората в отделенията са там от страх – защото им казват, че както си стоиш, можеш да тупнеш“, посочи доц. Атанас Мангъров.

„Всеки ден влизам в COVID зоната без маска. Всички тези безсмислени мерки като носене на маски на открито показват безсилието на политиците и учените. Мисля, че тези правила за безсмислени, затова не ги спазвам. За да се спазва едно правило, то трябва да има смисъл. Това нещо рано ли късно ще изчезне и колкото повече се затваряме, тази агония ще продължи“, каза още доц. Мангъров.

Мангъров взима 200 лева за преглед, вдигна цената заради несъществуващия COVID-19Скептик №1 на републиката Атанас Мангъров също взима мерки срещу пандемията от коронавирус. Инфекцио…Oct 24 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!