Домашна терапия срещу високото кръвно: 9 изпитани рецепти, които не са за пренебрегване

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Рецепта 1 (Валентина Михайлова): По 5 листа от череша, дюля и орех се заливат с 1,5 л вода. Вари се 15 мин., след което отварата се прецежда, подслажда се с мед и от нея се пие по 1 кафена чаша 3 пъти дневно преди хранене.
Рецепта 2: 1 чаена лъжичка семе от копър се залива с 1 чаена чаша гореща вода. Оставя се да кисне 10 мин. и течността се изпива на 2 пъти през деня.
Рецепта 3 (Любка Димитрова, Кубрат): 1 шепа царевично брашно се вари в 2 л вода 10 мин. Оставя се да се утаи и водата се изпива на няколко пъти през деня.
Как да се лекуваме с ягоди: Те са уважаван източник на здраве в народната медицинаСъс своя примамлив външен вид и отлични вкусови качества, ягодите си осигуряват място в списъка на л…Jun 5 2019vijti.com

Рецепта 4 (Маргарита Таргова, Варна): Изцеждат се 4 лимона без корите, смесват се с 400 г обелен и счукан чесън, всичко се поставя в буркан. Отгоре се слага марля и се оставя да престои 25 дни. След това се съхранява в хладилник. 1 чаена лъжица от сместа се разбива в половин чаша вода и се изпива 30 мин. преди вечеря. Рецептата е от индийски професор.
Рецепта 5: Сложете в ябълков оцет сварено и обелено прясно яйце, така че течността да го покрие. Оставете го да пренощува така и на сутринта го изяжте. След един месец направете същото. Контролирайте всеки ден стойностите на кръвното и се консултирайте с лекар, преди да спрете лекарствата.

Рецепта 6: Средно голям картоф се измива добре, отрязва се капачката, издълбава се и се напълва с 1 супена лъжица захар. Това се прави вечер. На сутринта се изпива сокът. Препоръчително е да се спазва промеждутък от 12 часа – например, ако сте сложили захарта в 20 ч. вечерта, да изпиете сока в 8 ч. сутринта.
Рецепта 7 (Наталия Руменова, София): 2 супени лъжици стрити сухи връхчета от чубрица се оставят да киснат 1 час в 500 мл вряла вода. Течността се прецежда и се пие по 100 мл 3 пъти на ден преди ядене.

Рецепта 8: Смесват се по 100 г листа от маточина и цвят от глог, по 30 г корени от дилянка и листа от бреза. 2 супени лъжици от сместа се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне 2 часа, прецежда се и се пие по 100 мл 3 пъти на ден преди хранене. Непрекъснато трябва да се следи кръвното налягане.
Рецепта 9 (Сашка Колева, Стражица): 1 шепа цвят от акация се попарва със 100 мл вряла вода. Оставя се да престои 10 мин., след което се прецежда. Пие се като чай преди хранене.
Източник: Десант
Никога не пускайте климатика в колата веднага след потегляне, рискувате здравето сиЕдва ли сте подозирали, че нещо толкова тривиално като пускането на климатика в колата, може да крие…Jun 4 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!