Домашен крем против рани с киселец: Приготвя се лесно и прави вълшебства

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Корените и семената на киселеца имат кръвоспиращо, бактерицидно, стягащо действие, затова се използват за приготвянето на отвари и настойки за локално външно приложение.
Затова се използва в приготвянето на кремове за незаздравяващи рани при диабет и такива от залежаване, пише marica.bg.
Ето рецепта за отвара срещу декубитални рани: 20 г семена от киселец се кипват в 200 мл вода. Варят се на тих огън 15 минути, след което отварата се прецежда и с нея се промиват раните 2-3 пъти дневно.
Киселецът помага и при директното налагане върху рани и обриви на пресните му листа.
Паяжината има огромна целебна мощ: Лекува и най-трудните рани, парира болкатаДнес ще ви разкрием една тайна, за която едва ли някога сте подозирали. Тънките нишки на копринената…Apr 4 2019vijti.com

Ето и още полезни рецепти:
Мед
Ако раните трудно зарастват опитайте, да оздравеете с мед. Разбъркайте една супена лъжица мед и една жълтък. Така получената смес поставете на слаб огън и бъркайте, докато се сгъсти, но не позволявайте да заври. Мехлеми поставяйте на раната два пъти дневно, докато не се възстановите.
Жълт кантарион
Много ефективно средство за зарастване на рани е смесица от цветя на жълт кантарион и масло. Тази комбинация може да използвате само ако не е спешно, защото преди да се използва сместа трябва да престои 20 дни.

Лук
Лукът в миналото е бил използван от лекарите по време на война. Вие ще ускорите заздравяването на раната ако настъргания лук го поставите върху раната. Повторете това няколко пъти.
Алое вера
Алоето съдържа витамин С, витамин Е и цинк. Те дават възможност лесно да се възстановяват раните.
Нарежете едно листче алое вера и изцедете сока на раната.

Рецепта при варикозни рани:
Тридесет грама прополис се слага на водна баня. Като почне да се топи, добавят се 2 ч.л. етилов спирт. След това с тях се смесват 100 г меча или зайча мас (или 50 г ланолин и 50 г вазелин). Същият ефект се постига и като се смесят 30 г прополис, стопен на водна баня, 100 г краве масло и 100 г пчелен восък, които също се стопяват заедно с прополиса. И в двата случая сместа, като поизстине, се налива в бурканче и се съхранява на хладно. С получения мехлем се маже раната.
Народна медицина: Да си направим лек срещу грип… от виноЗнаете десетки ползи от червеното вино. Но има една напитка с негово участие, която може бързо и лес…Mar 26 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!