Вече е ясно в какъв точно ред се проявяват симптомите при COVID-19

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Учени от университета в Калифорния установиха в какъв порядък се проявяват симптомите при новия коронавирус, което би помогнало на хората да се ориентират по-бързо и по-скоро да потърсят медицинска помощ.

Вълчев разкри кога ще се затварят училища при COVID-19Oчаква се новата учебна година да започне присъствено, обяви образователният министър Красимир Вълче…Aug 18 2020vijti.com

Според направените изследвания първият симптом, че имаме COVID-19 е висока температура, последвана от кашлица и мускулни болки. След тях е гадене, повръщане и накрая е диария.

Авторите на проучването посочват, че докато високата температура и кашлицата са характерни при проявата на настинка и грип, то симптомите в горния (повръщане и гадене) и долния (диария) стомашно-чревен тракт са почти сигурно доказателство, че става въпрос за коронавирус.

Симптомите в точно тази последователност ще помогнат на много хора да се ориентират дали са болни от COVID-19 или става въпрос за обикновен грип, разясни д-р Петер Кун, взел участие в проучването.

Изследването е проведено на базата на 55 000 потвърдени случая на коронавирус от Китай в периода от 16 до 24 февруари, чиито данни са били предоставени от Световната здравна организация.

Нов вирус иде от Китай, много по-смъртоносен от COVID-19 Toй ce пpeнacя ocнoвнo oт нaceĸoмиOт извecтнo вpeмe нacaм в Kитaй вилнee нoв виpyc. Oĸaзвa ce, чe т…Aug 16 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!