Ако искате да се храните здравословно, яжте тези храни на закуска, но никога вечер

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Години наред диетолози и лечители се стремят да фиксират идеалното меню, което едновременно да ни дава нужната порция калории, да ни зарежда с необходимия тонус и да ни пази от натрупване на наднормено тегло. Пък и да е вкусно, защото иначе храненето става досадно задължение. Е, най-накрая успяха! Екип от диетолози в Япония стигна до формулата на перфектната закуска. Важно в случая е, че нещата, които трябва да слагаме на трапезата си сутрин, задължително трябва да се избягват на вечеря. Според учените идеалното съчетание е от 4 основни компонента: пълнозърнест хляб, месо, плодове и сурови зеленчуци. Пълнозърнестият хляб е незаменим с въглехидратите си.
С кои храни не бива да се закусва: Рискувате здравето си, ако сутрин си похапвате нещата от следния списъкСпорът дали големите търговски вериги пробутват в Източна Европа по-некачествени храни, отколкото на…Jan 2 2019vijti.com

Ако по някаква причина избягвате консумирането на хляб, можете спокойно да го замените с овесени ядки – вършан същата работа.
Парче бекон към филията е отлично решение, но само сутрин. Приемането му за вечеря би затруднило храносмилането и хармоничната работа на стомаха. Плодовете ни дават мощна доза витамини, минерали, фибри и антиоксиданти, които организмът преработва през деня и ни дава нужната за делника енергия. Най-добре е закуската да започне с тях, след което да направим 15-минутна пауза преди основното хранене. Суровите зеленчуци имат почти същата роля, но са идеално допълнение за пълнозърнестия хляб, месото и плодовете.

Приемането им вечер обаче крие риск да не бъдат усвоени напълно и да тръгнат процеси на загниване и ферментация.
Най-подходящите продукти за вечеря са:
– Нетлъсти – при преяждане тлъстите храни усилват притока на кръв към стомаха и се появява чувство за тежест.
– Лесносмилаеми – по време на сън метаболизмът се забавя и тежката храна не може да бъде преработена. За вечеря не са подходящи тлъсти и мазни меса, черен дроб, ястия от фасул, гъби. Тяхната консумация може да доведе до проблеми със съня, главоболие сутрин и оток. Перфектната вечеря са продукти, които се усвояват за около три часа. Такива са печено нетлъсто месо, морски дарове, риба, зеленчуци, варени картофи, сладки плодове.

– Нискокалорични – най-много калории, разбирайте и храна, трябва да се приемат не по-късно от 15 часа. За вечеря трябва да си оставите около 25% от дневния хранителен порцион (около 400-450 ккал).
Риба
– Подпомагащи заспиването – това са продукти със съдържание на калций, който гарантира добрата работа на мозъка, и магнезий, който помага на мускулите се отпуснетат. На тези калций и магнезий са богати зърнените култури, печената риба, всички видове зеле, зелен грах. За регулиране на съня е важна аминокиселината триптофан, която се съдържа в бананите, рибата тон, смокините. Похапвайте от тези храни 1.5-2 часа преди лягане.

Наричат я точката на 100-те болести или точката на дълголетието: Вижте къде е и какво да направите, за да се радвате на здраве и дълъг животТака е известна в Япония, докато в Китай я наричат „точката на дълголетието“. И двете названия са пр…Dec 28 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!