Разследване по сигнал на Мая Манолова: Болница в Пещера лекува здрави пациенти

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Прокуратурата разследва злоупотреби в пещерската болница „Проф. Димитър Ранев”, собственост на лекаря милионер Михаил Тиков, научи Lupa.bg от персонала в лечебното заведение. Сигналът за проверката е подаден от Мая Манолова още като национален омбудсман.
Управител на лечебното заведение е д-р Стоил Апостолов, който през 2017 г. бе зам.-министър на здравеопазването само за 24 часа. Оставката му бе поискана лично от премиера Бойко Борисов заради скандал с негово участие. Д-р Апостолов се води хем управител на МБАЛ „Димитър Ранев”, хем на „Бургасмед”, пак собственост на д-р Тиков. Как обаче смогва да бъде на две места едновременно е трудно да се каже. Може би му помага роднинската връзка с неговия работодател.
Мая Манолова: Десети ден на кампанията и четири провокации към щаба ми от страна на опонентитеДен след като шатрата пред НДК, в която се помещава щаба на предизборната й кампания, беше нарязана,…Oct 7 2019vijti.com

Персоналът на болницата е малоброен, разказват здравни работници. Може би това е причината д-р Тиков до преди 2 години да се води на график в ОАИЛ. Д-р Георги Гуглев, който е 80-годишен, официално работи в лечебното заведение, но негови колеги обясниха, че изобщо не са го виждали.
Що се отнася до Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Ортопедията, то реално не съществува. Води се само на документи. На хартия е записано, че има 4 легла, а на практика само 2, които не се използват.
Повечето пациенти на частната болница са здрави хора, научи Lupa.bg. Често се използват имената на роднини на работещите в лечебното заведение, за да се вземат пари от клинични пътеки.

„Случвало ни се е да приемаме пациент с лека травма на ръка и да усвоим клинична пътека за пластика на сухожилие, която е над 1000 лева”, разкриха здравни работници.

Мая Манолова предизвикала проверка в пещерската болница – сигналът за нарушения в лечебното заведение е подаден още по времето, когато тя е била  национален омбудсман 
Министър Кирил Ананиев е запознат с далаверите, които се правят в МБАЛ „Димитър Ранев”, но си мълчи. Затова Мая Манолова, преди да се впусне в кметската надпревара, подала сигнал до прокуратурата, която в момента проверява какви са злоупотребите в болницата на д-р Тиков.

Едва след разследването на държавното обвинение ще се разбере дали твърденията за извършени измами са основателни.
Източник: Лупа
Щерката на Мая Манолова милионерка в имоти: Ралица с две жилища в София и ранчо от 5 декара в квартала на богатитеМилионерка в имоти е 33-годишната дъщеря на омбудсмана Мая Манолова – Ралица. Щерката на оскандалена…Oct 4 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!