Полиция блокира тополовградското село Орешник – издирват бивш рейднжър след жестоко убийство

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Фелдшерът в тополовградското село Орешник Димитър Факиров е открит тази сутрин убит – удушен и с размазана глава.
Полиция блокира тополовградското село Орешник, след като тази сутрин фелдшерът на селото Димитър Факиров е убит по особено жесток и мъчителен начин, а заподозреният – бившият рейнджър от френския легион Иван Пачелиев, е избягал от местопрестъплението, научи Флагман.бг
Фелдшерът е открит удушен и с размазана глава в кабинета в здравната служба в центъра на селото. На окървавения му труп се натъкнала възрастна жена с малко име Радка от селото, която живеела наблизо и към 7,30 часа сутринта чула викове за помощ и огромна дандания.
Венци Чикагото: Ще ви кажа истината за убийството на Вики от РусеВенцислав Ангелов – Чикагото има различна версия от тази на МВР за зверското убийство на журналистка…Oct 7 2019vijti.com

Когато стигнала на мястото, заварила бившия рейнджър от френския легион Иван Пачелиев да излиза разярен от кабинета. „Не го търси тук, няма го”, изревал той с пълно гърло и профучал покрай жената. Оттогава е в неизвестност и е издирван от гранична полиция и жандармерия, селото буквално почерня от полиция – на място е целият състав на РУП-Тополовград, очаква се и подкрепление.
Местни хора разказаха пред Флагман.бг, че откакто се прибрал след ареста през 2018 г., Пачелиев живеел в пълна изолация, не излизал навън, местните го виждали да отива и да се връща в гората.

Брат му живеел в Свиленград, а той съвсем сам обитавал родната си къща, никога не е бил семеен и се държал като отшелник.
Флагман.бг припомня, че бившият рейнджър от френския легион Иван Пачелиев бе арестуван при мащабна спецакция на ГДБОП, след като се е представил с фалшива самоличност, за да осъществи контакт с израелския посланик. През 2018 г. бе установено, че Пачелиев е направил скица на синагогата в столицата. Тези факти са станали причина за образуваната преписка в Софийска районна прокуратура и случаят е поет от ГДБОП.

Разследващите твърдят, че се касае за заплаха. Случаят е от 2015 г., проверката обаче е започнала едва през декември 2017 г. И към момента делото още не е приключило и се чакат балистични експертизи, доизясняват се и подробности и се събират доказателства. Иван Пачелиев е прекарал един месец и половина в ареста и накрая е пуснат на свобода.
Източник: флагман
Близки на открития мъртъв българин в Брюксел разказаха за последния си контакт с него: Те категорично отрекоха възможността за самоубийствоБлизки нa oткрития мъртъв бългaрин в Брюкceл кaтeгoричнo oтрeкoхa нeгoвaтa cмърт дa e caмoубийcтвo. …Sep 26 2019vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!