Карантиниран влезе в хранителен магазин, но сега отива в затвора и плаща 10 000 лева!

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив е осъден С.Г., на 41 г. Той е признат за виновен за това, че на 10.09.2021 г. в с. Христо Даново, обл. Пловдив, е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората – COVID-19 – предписание за поставяне под карантина на РЗИ-Видин, и е напуснал посоченото място за пребиваване. Престъплението е квалифицирано по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 54, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Доц. Кунчев: Обмисляме как хората с фалшиви сертификати да могат да се ваксиниратКарантинираните в заварено положение не могат да съкратят срока на изолацията си, независимо от пром…Jan 12 2022vijti.com

Районен съд-Карлово е наложил на С.Г. наказание от 3 месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим и глоба от 10 000 лева.

Установено е, че на 6 септември 2021 г. С.Г. се връщал от Германия, като преминал през ГКПП-Видин. Той пътувал с лек автомобил. При влизане в страната служители от РЗИ-Видин му издали предписание за поставяне под карантина за срок от 10 дни.

На 10 септември 2021 г. полицейски служители установили, че С.Г. не спазил карантината, като посетил хранителен магазин в с. Христо Даново.

Обвиняемият е признал вината си. Той е осъждан. Споразумението е одобрено от Районен съд-Карлово. Определението на съда е окончателно.

Д-р Силвия Стоева: Задава се бум от фалшиви сертификати след празницитеНека хората празнуват, но и да не забравят, че трябва да се пазят, казва младата лекарка За нов бум …Jan 1 2022vijti.com


Източник: plovdiv24

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!