Няма смисъл от зеления сертификат и мерките ли? Вижте Австрия!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Проф. Илко Гетов се обърна към хората, които твърдят, че от мерките и от зеления сертификат няма смисъл, да погледнат Австрия – при 10 млн. души население починалите с Covid-19 са 13 000 от началото на пандемията, докато в България – с под 6,5 млн. души население, смъртните случаи са 31 000+.

Затягането на мерките започва! Ето в кой областен град въвеждат сериозни забрани! Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобн…Jan 12 2022vijti.com

„Заложените параметри в плана на правителството за справяне с коронакризата са по-лесно измерими. Най-вече на ежедневна база ще имаме информация за интензивните легла. Планът е по-конкретен. Но не е проблемът в леглата, а в медицинския персонал. Проблем е, че Омикрон застъпи Делта вълната, че медицинският персонал е повече засегнат, защото по-дълго време е изложен на вирусно натоварване, за съжаление и децата – всеки седми пациент с Covid-19 е дете“.

Това коментира пред БНР професорът, който е българският представител в Европейската агенция по лекарства.

„Би трябвало да се замислим дали ваксинацията не работят в името на общественото благо и съхраняването на нацията. Това е патриотично, нали?“.

„Европейската агенция по лекарствата призовава производителите на ваксини да започнат работа по създаване на версия 2 на ваксините, иРНК ваксините, които да са специфично създадени и за Делта, и за Омикрон. Може би в началото на април ще имаме следваща генерация ваксини, които ще покриват всички известни варианти на вируса засега“.

И разясни за срока на бустерните дози:

„Официалната информация, която Европейската агенция по лекарствата е разрешила, и е записана в продуктовата характеристика на ваксините е, че от шестия месец натам може да се прилага бустерна доза. В допълнение на тази информация компетентните органи – Съветът по ваксинопрофилактика излезе със становище, че бустерна доза може да се прилага след третия месец за иРНК ваксините и след втория месец за аденовирусната ваксина на Janssen. За ваксината на „Астра Зенека“ не е разрешено прилагането на бустерна доза. Освен това има данни и препоръки за т.нар. „хетероложно ваксиниране“… Бустерните дози се приемат по-леко. По-бурна реакция след бустерна доза означава, че към момента на поставяне човекът е имал защита и това е подсещане за неговата имунна система“.

На сайта на Европейската агенция по лекарствата има секция с обобщена информация от държави от Европейския съюз и от страни извън ЕС. В нея се съдържат данни за близо 1 млн. получени съобщения за нежелани реакции.

„На базата на тези съобщения продуктовата информация за ваксините се допълва и разширява всеки месец. Почти 30 пъти вече е допълвана информацията. Информацията я има и на български“.

Ангел Кунчев заплаши с връщане на мерките – неваксинираните да се готвят за голяма резачка: Макар у нас ваксинацията да върви със сравнително бавни темпове, това е тема, която вълнува мнозина…Jul 1 2021vijti.com


Източник: plovdiv24

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!