Италиански свещеник почина от коронавирус, след като даде респиратора си на по-млад пациент

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Италиански свещеник е починал от коронавирус, след като се e отказал от респиратор, който енориашите му купили за него. Той го дал на по-млад пациент, пише Daily Mail.

Джузепе Берардели, 72-годишен мъж от Касиньо, Ломбардия, починал в местна болница тази седмица. Той получил респиратор, какъвто в момента трудно може да се намери в региона, от неговите енориаши, притеснени за състоянието му. Свещеникът обаче решил да го даде на по-млад пациент в болницата, който дори не познавал и който дишал много трудно заради коронавируса.

Кирил Домусчиев се излекува от коронавируса Кирил Домусчиев съобщи радостната вест, че е оздравял след прекарания коронавирус. „Скъпи приятел…Mar 24 2020vijti.com

Точната възраст и състояние на този пациент не са известни. Лекарите обаче смятат, че по-младите болни, които имат достъп до респиратори, имат и много по-голям шанс за оцеляване.

Изключителният случай беше съобщен от йезуитския свещеник Джеймс Мартин от САЩ, който е консултант на Секретариата за комуникации на Ватикана.

Италианското списание Araberara първо сподели историята.

Джузепе Берардели е сред най-малко 60 свещеници в Италия, починали от Covid-19. Около 5476 души са починали от вируса в цялата страна, като повече от 59 000 души са заразени.

Българка в Италия пребори коронавируса без лекарства: „Единственото, което ми помогна, бе лук и мед“: В момент, когато цяла Италия неистово се бори с коронавирус, разказът на българка, успяла да побед…Mar 23 2020vijti.com

Източник: Daily Mail

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!