Българка в Италия пребори коронавируса без лекарства: „Единственото, което ми помогна, бе лук и мед“:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

В момент, когато цяла Италия неистово се бори с коронавирус, разказът на българка, успяла да победи коварната болест, внася зрънце надежда за всички нас, които сме в паника от неизвестното. Нашата сънародничка, Десислава Петкова, остава блокирана в сърцето на италианските Доломити. Курортът Селва ди Вал Гардена доскоро е бил препълнен с хиляди туристи заради чудесните си писти.

Сега градчето е призрачно пусто. Наложените мерки за карантина се спазват стриктно, разказва Деси, цитирана от Нова тв.Десислава Петкова коронавирус

Преди години тя сменя Банско с Италия. Сънародничката ни е учителка по ски и преди дни е преминала през най-голямото изпитание -да преболедува сама коронавируса.

Лекарят единствено я прегледал със слушалка, след което й поставил инжекция. На въпроса дали няма да й направят тест, той отговорил, че вече не се изследват проби, защото е ясно, че всички са позитивни.

„Пет дни тотален отказ от храна. Борба. Изписаха ми лекарства – антибиотик и медикамент за понижаване на температурата. Но аз не ги пих. Колегите ми, които приемаха лекарствата, доста са се влошили. Единственото, което ми помогна, беше лук с мед. Това беше някакъв вълшебен еликсир“, разказва сънародничката ни.

Тя допълва, че проблемът в Италия е, че по никакъв начин не можеш да стигнеш до лечебните заведения.

Петкова е информирала консула ни в Милано за желанието си да се прибере в родината, но от консулството й отговорили, че не могат да съдействат.

Десислава се надява единствено, че няма да я изгонят от квартирата и ще има пари за храна и телефон, докато се прибере в България.

Майка си замина от този свят без да разбере за смъртта на трите си деца от коронавирус Американка от Ню Джърси и трите й деца починаха след заразяване с коронавирус в продължение на сед…Mar 22 2020vijti.com

Източник:зажената

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!