Баба и дядо просяци трупат по 500 лева на ден

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Възрастна двойка просяци в София станаха известни почти колкото Бони и Клайд. Баба и дядо обикалят оживени места в столицата и настоятелно молят за милостиня минувачите, като им пробутват една и съща драматична история. Клошарите искат левчета за метрото с оправданието, че са си забравили инвалидната карта, разказват столичани. Тарикатите са засичани в Южния парк, по спирки и в центъра на София.

Просякът, който раздава пари: Някога е бил треньор по тенис на Юрий Гагарин, днес е просяк пред пловдивска църкваГеорги Кацаров е бивша звезда по тенис, а днес е просяк пред църквата „Свети Георги“ в Пловдив. Моят…May 20 2019vijti.com

Младежи от южните райони обаче са засекли просяците в мола да броят доста сериозните си „приходи”…

„Случайно се натъкнахме на хората, докато се разхождахме и се озовахме на десетина метра зад тях. Бабата и дядото ходеха от човек на човек и безскрупулно молеха почти всеки срещнат за пари за билет за метрото с оправданието, че са си забравили „инвалидната карта”. Усъмнихме се в тях, когато над 5-6 души им дадоха пари, а те продължиха да просят. Със сигурност към този момент бяха събрали за много повече от два билета.”, разказват хората. Други, засичали тарикатите, разказват, че понякога събирачите на милостиня броели пачки от по няколко стотачки на ден.

„Предупредихме едни от „жертвите” им – момче и момиче, които останаха стъписани, а възрастните хора започнаха да ни проклинат до девето коляно. Това обаче не им попречи да продължат наглата си дейност. И така – докато стигнат „Парадайс център”. А ние след тях.

Първата им спирка в мола беше „Рафи”. Помислихме, че ще си хапнат тортичка. Уви – уедриха си изкараните пари. Хора, брояха ПАЧКИ”, споделят сащисаните столичани.

И предупреждават всеки, който спипа „в крачка“ мошениците, да бъде по-внимателен колко дълбоко бърка в портмонето си.

Легендата за една голяма и истинска любов – любовта на българския цар Самуил към девойката Биляна„Биляна платно белеше на Охридските извори. Отдолу идат винари, винари белоградяни.” Днес Билянините…May 20 2019vijti.com

Източник: лупа.бг

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!