Яли ли сте сочни праскови посред зима? Всичко си има чалъм, показваме как става

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Напоследък става все по-модерно консервирането на плодове и правенето на компоти да се заменя със замразяването им. Това едва ли учудва някого – почти във всяка камера вече може да се намери така наречения „червен микс“ – малини, ягоди, къпини, боровинки. Но чували ли сте за замразени праскови? Сигурно не! Има един прост метод, с който можете да замразите този толкова вкусен летен плод, като освен това ще запазите както витанимините, така и сочността му. Но си има и чалъм, за който днес ще ви разкажем. Първо е важно какви праскови ще подберете. Трябва да са идеално узрели, но не и да бъдат меки. Обърнете внимание и на вкуса, тъй като при замразяването той се увеличава. Хубаво е прасковите да нямат кисела нотка. При всички положения ще трябва да махнете и костилката, защото тя ще докара много горчив вкус на замразените плодове.
Всеки трябва да знае тези рецепти за зимнина, предложени от Любка КостадиноваПригответе си зимнина в къщи, по-добре е от това, да си купите от магазина! По-вкусно е и е без конс…Jan 29 2019vijti.com

Ето какво е необходимо да направите. Кипнете вода. В друг съд пригответе ледена вода, може да прибавите и кубчета лед. С остър нож направете „Х“ на дупето на прасковата. Пуснете четири плода във врящата вода за половин минута, след което ги прехвърлете в ледената. Обелете кожата и нарежете прасковата на филийки. Върху тавичка сложете хартия за печене. Наредете филийките, без да се докосват. Покрийте ги с фолио и ги пъхнете за една нощ в камерата. На сутринта ги прехвърлете в подходящ контейнер. Поставете контейнера във фризера и… готово. Ще имате страхотни праскови и през зимата, можете да ги хавате след като се отпуснат или да ги използвате за десерт!

А знаете ли, че:
Замразените плодове и зеленчуци съдържат повече витамини и антиоксиданти от пресните, съобщи в. „Дейли мейл“.
Две независими изследвания показаха, че замразените плодове и зеленчуци са с повече полезни съставки от пресните, като се започне от морковите и броколито и се стигне до боровинките. Те съдържат повече витамин С, полифеноли, антоцианини, лутеин и бета-каротен.

Тези антиоксиданти предотвратяват появата на рак и са много полезни за мозъка, кожата, очите и работата на тялото.
Продаваните в супермаркетите плодове и зеленчуци изглеждат много свежи. Често обаче те са съхранявани дълго преди да стигнат до рафтовете. С времето хранителните им качества се губят, намаляват витамините.
Велик трик: Има начин да изпечете чушки, без чушкопек и без миризмаСигурно почти няма българин, който да не обича вкусни печени чушчици, мариновани с чесън например. С…Jan 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!