Всеки трябва да знае тези рецепти за зимнина, предложени от Любка Костадинова

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пригответе си зимнина в къщи, по-добре е от това, да си купите от магазина! По-вкусно е и е без консерванти! А как да разнообразим зимната трапеза? Ето 2 оригинални рецепти на Любка Костадинова. Първата е „Сушени домати“. Може да са тип „чери“ или обикновени, но не много водни. Разрязвате ги наполовина, а по-едрите – на четвъртина.
Поставяте парчетата в тавичка с хартия за печене; поръсвате ги с:
морска сол, сушен босилек и мащерка; отгоре ги поливате лекичко с олио. Мушкате тавичката във фурна при 100˚С, но с работещ вентилатор – така ги сушите 3 – 4 часа – според това, колко са били воднисти. Изваждате тавичката, охлаждате така приготвените, изсушени домати и зареждате с тях измитите буркани (обикновено излизат по два от тава).
Рецептата на Иван Звездев за пикантна зелева салата: Вадете ракийката и я почвайтеМайстор-готвачът Иван Звездев познава българската кулинария и навиците на българите. Именно по тази …Jan 25 2019vijti.com

МЕЖДУВРЕМЕННО, ПОСТАВЯТЕ МЕЖДУ ТЯХ ПРЕСЕН БОСИЛЕК И СКИЛИДКИ ЧЕСЪН – МОЖЕ И МАЩЕРКА.
Заливате догоре с олио, затваряте с капак и оставяте бурканите в хладилника. Разкошни са като добавка към салати, а може да ги хапвате и върху филийка хляб. Втората рецепта е: „Чушки в сладно-кисел сос“.
Най-подходящи са чушки тип „шипка“ или тип „рибки“. Изпичате ги леко и ги оставяте без да ги белите, докато приготвяте марината, с която ще ги залеете накрая. Ако ще мариновате 1½ кг чушки – тип „шипка“, то са ви необходими:
1 литър оцет, 1 кг захар и 1 равна с.л. сол, което количество може да намалите – според вкуса.

Оставяте в съд оцетът да кипне върху нагревателната плоча, добавяте захарта и солта и чакате докато се разтворят напълно; махате от огъня течната смес и прибавяте към нея необелените чушчици, заедно с накълцан копър и нарязан на кръгчета чесън. Разбърквате няколкократно до пълното изстиване, след което пълните бурканите без да ги „тъпчете“ – нека чушлетата да плуват в соса!
Затваряте бурканите, но не ги стерилизирате.
Стават божествени!
Не пренебрегвайте тези рецепти – те ще ви разнообразят отлично зимнината!
Чували ли сте за слънчева туршия от краставици? Един път опиташ ли я, не можеш да я забравишЗимата е дълга и всеки се чуди какви вкусотийки да си приготви като зимнина. Лютеницата е задължител…Jan 18 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!