Снощи какви картофки изпекох, съсипахме се да ядем, не мога да не ви кажа тази божествена рецепта

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ако ми казаха преди няколко седмици, че едно ястие от картофи не може да ви изненада, а направо да ви да завладее, със сигурност няма да повярвате. Този достъпен зеленчук е във всяка кухня и всяка домакиня го използва във всички възможни форми: пържени, варени и задушени, печени, като пълнеж за пайове, дори и за кюфтета и като любима съставка на салати и супи. Но не сте ги опитвали по този начин. Резултатът направо ще ви накара вече само така да си ги приготвяте.

Картофите по португалски с розмарин и зехтин са толкова вкусна храна, че една порция няма да бъде достатъчна

Съставките

картофи 8 бр.

чесън 4 скилидки

масло 30 грама

Зехтин 40 ml

розмарин 2 ч.л.

Морска сол на вкус

Подготовка

Вземете 8 картофа и ги измийте добре. Сварете си, а след това ги оставете настрана и изчакайте, докато се охладят.

вечеря с картофи

Сега всеки картоф трябва да бъде натиснат с лъжица отгоре. Картофите трябва да се счупят леко, но не да се разпадат.

вечеря с картофи

Изберете формата, в която ще ги печете. Налейте зехтин в нея. Нарежете скилидките чесън. Те трябва да бъдат равномерно разпределени на дъното.

вечеря с картофи

Наредете картофите в съда, в който ще ги печете плътно- трябва да се прилепват плътно един към друг. Поръсете картофите с розмарин и едра морска сол.

вечеря с картофи

Нарежете маслото на кубчета. Поставете 1-2 кубчета на всеки картоф. Отгоре можете да излеете малко количество зехтин (по желание).

Задайте температурата на фурната 180-200 ° С. Изпратете картофите вътре.

вечеря с картофи

Според оригиналната рецепта е по-добре да се използват млади картофи. Но можете да сготвите и тези, с който разполагате. Ако имате пресни зеленчуци или пържени гъби , то заедно с картофите по португалски те ще направят вечерята перфектна. Разкажете за тази идея на вашите приятели!

„Мамо, направи от онези картофки“: Тайната за божествено хрупкави пържени картофи е в прясното мляко!Децата ми обожават, когато им приготвям пържени картофи , защото стават по-вкусни и хрупкави дори от…Dec 20 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!