При криза в отношенията с половинката: Тайната, която ще спаси хиляди бракове

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

Едва ли на света има семейна двойка, която от време на време да не изпитва криза в отношенията си. И това е напълно нормално явление.
За съжаление, не всички умеят да се справят с подобни трудности по правилния начин. И стигат до развод, пише jenata.blitz.bg.
Дълго време не разбирах защо в съвременния свят все по-малко двойки се радват на дълъг и щастлив семеен живот. Един разговор с баба обаче ми отвори очите и ми помогна да разбера на какво се дължи този проблем.
Баба винаги е била борбена жена. Каквото и да се случило в живота й, каквито и неприятности да й е поднасяла съдбата, тя се е справяла с тях, запазвайки завидно самообладание.
Историята на моята голяма любов: Истината за красивия, самотен баща в който се влюбих, се оказа различнаИсторията, която искам да споделя с вас, се случи преди две години. Много обичам брат си и жена му. …Jun 1 2019vijti.com

Смело мога да кажа, че баба беше моят пример за това каква трябва да бъде една жена. И аз винаги съм искал да бъда като нея.
Баба живя 50 години в щастлив брачен съюз и отгледа три деца. Безспорно, това предизвика възхищение в очите ми!
Досега с нея не сме обсъждали темата за семейството и отношенията, просто нямаше случай. Въпреки това, преди няколко седмици, все пак реших да я попитам за нещо, което от много време не ми даваше мира:
– Бабо, защо в днешно време има толкова много разводи, как мислиш? Преди няколко десетилетия всичко е било съвсем различно, нали? Да, и вие с дядо толкова много години живяхте в перфектна хармония, отгледахте децата си заедно и никога не сте се разделяли. Може би сега мъжете са други?

– Не, разбира се, че проблемът не е в мъжете!
– А къде е тогава? Момичетата не спират да се оплакват от съвременните младежи.
– В това е проблемът. Съвременните жени имат прекалено много очаквания към мъжете. Едно време жените бяха мъдри. Искаш ли да ти разкрия нашата мъдрост? Тя е спасила стотици семейства от развод.
Едно време се отнасяхме към мъжете с по-голямо разбиране. Ние също работехме, гледахме си и домакинската работа, занимавахме се с децата и ни оставаха сили да се грижим и за себе си.

Беше ни трудно, няма спор. Но споделяхме всички трудности със съпрузите си, помагахме си взаимно.
Днес много млади жени искат от мъжете си прекалено много, прехвърлят им отговорността и са по-инфантилни. Ние разбрахме, че семейството е, когато всички се притесняват заедно.
В много отношения семейството е необходимо, за да улесниш живота си, защото до себе си ще имаш човек, с когото да поделиш трудностите.
Сигурно повече сме жалели съпрузите си, затова и те ни напускаха по-рядко. Мъжете ни не бяха толкова стресирани и напрегнати.
Думите на баба ме накараха да се замисля. Може би наистина големите изисквания на съвременните жени са основната причина за повечето разводи?

Разбира се, ситуациите в семействата са много различни. Но много от нещата зависят от жената, от нейното поведение и действия.
Щастливият брак наподобява подвиг. За да се радвате на щастлив съюз дълго време, трябва да знаете много, да умеете и да разбирате.
Източник: Марица
Той я целуваше всеки ден преди работа, но този път целувката беше някак различнаМое е задължението да взимам децата следобед от детската градина и често засичам този възрастен госп…Dec 16 2018vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

error: Content is protected !!