Нов закон за ВиК ще изисква от всички ни да преместим водомерите на границата на собственост

RSS
Follow by Email
Facebook
Twitter

До края на март ще бъде публикуван за обществено обсъждане нов закон за ВиК. До месец април законът трябва да бъде внесен в парламента, пише „24 часа„, цитирайки зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Парламентът реши: Задължително сменяме водомери и топломери. Срокът е доВсички уреди за дялово разпределение върху радиаторите, топломерите и водомерите за топла вода, монт…Jan 30 2021vijti.com

Според новия закон водомерите трябва да се изнесат „на границата на собственост“. Най-вероятно това означава да се преместят на видно място за инкасаторите – примерно в коридора на входа.

В него се предвижда и въвеждане на „водни“ помощи за социално слабите заради предстоящите поскъпвания на водата. Преразглежда се ролята на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Водните помощи ще трябва да покриват разходите за до 1,5 кубика вода на човек на месец.

Както и досега ще има горен праг за цените на водата, така че месечната сметка за вода на домакинство да не надвишава 2,5% от средномесечните му разходи.

От мрежата:

Тия срама нямат – и по цел ден се чудят как да измъкнат още пари от народа, и през турско го е нямало това…Гняв

Да си гледат работата. Има водомери за дистанционно отчитане. Хората си направили ремонт за незнам си колко хиляди и сега ще плъзнат едни тръби по коридорите. Това е изключително глупаво.

Задължително всички кладенци с водомер, обяви Ревизоро. Има краен срок за регистрация  За поставяне на водомери на кладенците се обяви министърът на околната среда и водите Емил Димит…Oct 20 2020vijti.com

Facebook Comments
Facebook Comments

Още интересни публикации

Recommended
Учените от близо година търсят връзка между коронавируса, неговите симптоми…
error: Content is protected !!