Нов закон за ВиК ще изисква от всички ни да преместим водомерите на границата на собственост

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

До края на март ще бъде публикуван за обществено обсъждане нов закон за ВиК. До месец април законът трябва да бъде внесен в парламента, пише „24 часа„, цитирайки зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Парламентът реши: Задължително сменяме водомери и топломери. Срокът е доВсички уреди за дялово разпределение върху радиаторите, топломерите и водомерите за топла вода, монт…Jan 30 2021vijti.com

Според новия закон водомерите трябва да се изнесат „на границата на собственост“. Най-вероятно това означава да се преместят на видно място за инкасаторите – примерно в коридора на входа.

В него се предвижда и въвеждане на „водни“ помощи за социално слабите заради предстоящите поскъпвания на водата. Преразглежда се ролята на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Водните помощи ще трябва да покриват разходите за до 1,5 кубика вода на човек на месец.

Както и досега ще има горен праг за цените на водата, така че месечната сметка за вода на домакинство да не надвишава 2,5% от средномесечните му разходи.

От мрежата:

Тия срама нямат – и по цел ден се чудят как да измъкнат още пари от народа, и през турско го е нямало това…Гняв

Да си гледат работата. Има водомери за дистанционно отчитане. Хората си направили ремонт за незнам си колко хиляди и сега ще плъзнат едни тръби по коридорите. Това е изключително глупаво.

Задължително всички кладенци с водомер, обяви Ревизоро. Има краен срок за регистрация  За поставяне на водомери на кладенците се обяви министърът на околната среда и водите Емил Димит…Oct 20 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!