Като нямам грам време, вадя 3 продукта от хладилника и спретвам тази Баница със сирене за 10 минути – рецепта-спасение!

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Това е една от онези рецепти, които всеки трябва да знае, защото се приготвя много лесно, бързо, не се цапат много съдовете, а за кратко време се получава едно много вкусно ястие – баница със сирене. Приготвя се в тава на котлона, така че дори не е нужно да включвате фурната. Ето какво ви трябва:

лесна баница на тиган

Баница от 3 продукта за 10 минути

Продукти: 

3 яйца

1 малка лъжичка сол

1 чаена лъжичка червен сладък пипер на прах

100 г сирене чедър, но можете да използвате и всяко сирене по избор или смес

2 готови кори за баница или повече, ако са тънки, като тези за баклава

Приготвяне:

И така основните 3 съставки са яйца, извара и кори за баница.

В дълбока купа счупете три големи яйца, посолете с малка лъжичка сол и подправете с малка лъжичка червен пипер на прах. Разбийте добре с телена бъркалка или вилица, докато съставките станат гладки.

яйца в купа

Към разбитите яйца добавете настърганото сирене чедър или друго по ваш избор (става чудесно и с кашкавал). Разбъркайте с лъжица или шпатула, докато сиренето се разпредели и поеме от яйцата.

яйца с кашкавал

След това вземете и накъсайте с ръце в сместа две-три и повече готови пресни кори за баница или баклава, зависи колко са големи и тънки. Накъсайте ги с ръце на по-малки парчета или произволно.

кашкавал в яйца

смес с кори за баница

Разбърквайте от време на време, за да прецените колко кори са ви достатъчни. Трябва да попият в яйцата и да се получи плътна, компактна смес. Ако печете баницата във фурната, трябва да я включите да загрява на 180-200 градуса, а печенето в тиган става много по-бързо.

бъркана баница

смес баница

Тиганът се намазва с малко олио по дъното и страните, след което се изсипва цялата смес от яйца, сирене и кори. Разстелете я равномерно и я заравнете. Сложете да се пече на умерен-слаб огън, похлупена, за 5 минути.

баница в тиган

баница на тиган печене

Използвайте шпатула, за да повдигнете баницата, за да проверите дали е готова отдолу. Ако има хубав златистокафяв цвят, време е да я обърнете с помощта на голяма чиния.

баница под капак

баница в тиган

След това я запечете от другата страна, покрита, за още 5 минути.

баница на тиган

Да ви е сладко!

Рецептата е от стария тефтер на баба – пухкава баница със сирене и готови кори. Баба ми прави една от най-страхотните баници на света. От дете правя опити да докарам съвършено бож…Oct 1 2022vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!