Катастрофа и взрив на газова бутилка. Има убити! Жива изгоря 28 годишна

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

 

Все още не може да се установи броят на пострадалите, както и на загиналите при ужасяващата катастрофа, която стана почти в центъра на Айтос днес, в 13 ч.

Флагман.бг съобщи първоначално за изгоряла жива 28-годишна жена. Тя е била в последния автомобил, в който се е забил тирът. Това е било джип с добричка регистрация. Той се е взривил буквално от газовата бутилка в него. В колата е бил и съпругът на загиналата жена. Той не е пострадал сериозно.

Напълно помлян е фирмен микробус на слънчогледите „Донки“, от който са успели да излязат част от пътниците – невредими.

Нямаме достъп до хората, тъй като МВР отцепи огромен периметър от ул. „Хаджи Димитър, в посока кръговото движение. По първоначална информация, тирът се е движел с бясна скорост по улицата надолу към кръговото. Отказали му спирачките. На магазин „Т Маркет“ той първо помита пешеходка, която по твърдения на свидетели е загинала. Информацията обаче и до момента, 14:40 ч. не е потвърдена. След това товарният автомобил е отнесъл шест коли, които са чакали на светофара. Не може да се установи точният брой на хората в тях. На място има три противопожарни автомобила, гражданска защита, доброволци.

Снимка: Facebook група Шофьори Бургас

Дотук нашият репортер вижда със сигурност сред пострадалите автомобили микробус на айтоската фирма Делта мебел груп. Вижда се брандиран автомобил на „Кафе Бианки“. Оттам с бърза помощ е откаран шофьорът, малкото му име е Тихомир. Близките му да са спокойни – той не е с опасност за живота, въпреки че има сериозни наранявания. Изгоряла жена е от Тойота Рав 4. В Спешното на УМБАЛ-Бургас към момента са пристигнали с различни наранявания общо 8 души. Сред тях има и в тежко състояние. Приета е и жена с малко име Емине, тя е контактна. Не може да се определи кой в коя кола е бил, тъй като до идването на линейките някои от тях са били извадени от атомобилите.

В 14:30 ч. стана сравнително ясна фактическата обстановка. Товарният автомобил се е спускал надолу покрай автогарата. Тъй като е нямал спирачки, по твърдения на шофьора, той опитал да избегне спрени два или три автомобила пред него на пешеходната пътека пред самата автогара, по която пресичала пешеходката. Именно за нея има данни, че е загинала. За да избегне удара в автомобилите, шофьорът на пълния с 30 т жито тир е минал в насрещното движение и така е ударил жената. След това, малко по-надолу, по улицата срещу бившите казарми, той помита следващите автомобили, придвижващи се към кръговото кръстовище.

„Не можем да преброрим колко точно са помлените коли, някои са смачкани до неузнаваемост“, разказа свидетел.

Карбовски яхна джипа по магистралата и се натъкна на катастрофа: Този път е откраднат от вас!Журналистът Мартин Карбовски въведе нов жанр на своята фейсбук страница – „Кратък репортаж от джипка…Sep 5 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!