След като минем 50 става различно: Колко и какъв тип сладко можем да си позволим, за да сме здрави

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

След като навършим 50 години, тялото не прощава много на това, което с лекота сме си позволявали на младини. В това число спада безгрижното ядене на сладкиши, бонбони, шоколади и други подобни лакомства.
Днес в zdrave.to ще ви разкрием как е правилно да приемаме сладка храна, след като минем четвърт век. Тази статия, разбира се, не важи за диабетиците, които трябва да се консултират с лекар по този въпрос.
1. Сладкото не може да бъде отделено от други продукти
СРАМ: Жените над 50 изчезнаха изведнъж, а ние се правим, че всичко е точноС това, че в нашата страна понякога изчезват хора, сме свикнали. Но у нас изведнъж изчезна цяло поко…Oct 5 2018vijti.com

Ако изпиете чаша чай сутрин на празен стомах, например, нивото на инсулина се повишава. И тялото ще го приеме като норма за деня, изисквайки подкрепа за него. Така вероятно ще трябва да го направите отново с помощта на сладкиши. По този начин вие или ще ядете цял ден бонбони, еклери други сладкиши или ще се измъчвате.
Това е погрешно. Правилното нещо е да ядем сладко заедно с нещо друго – например с извара. Тя съдържа протеини и мазнини – те ще забавят скоростта на усвояване на захарта.
2. В идеалния случай – нещо натурално. Плодове, сушени плодове, естествен мед.
Ако не работи и не се търпи, тогава е добре да приемем маршмелоу или мармалад. Ако държим на шоколад, нека да не е млечен, а да е тъмен. Той съдържа по-малко захар.

3. Трябва да разберем, че вредата за здравето е причинена не толкова от сладкото, колкото от допълнителната тежест, натрупана от нея.
Ето защо сладкото просто трябва правилно да влезе в диетата. Това се прави, както следва. Да предположим, че сте 80 кг. Горната норма на калориите, която можете да ядете на ден, за да не наддадете тегло, е 2400.
По препоръка на Световната здравна организация максималното количество сладки (свободни захари) не трябва да надвишава 10% от дневните калории. Това в случая е 240 ккал. Това са около 2 супени лъжици мед или с други думи казано малко по-малко от половин шоколад или два големи банана.
Тук има забележка – базирайки се на собственото си тегло, помислете за собствената си норма.

Ето и още начини, по които прекалената консумация на сладки неща вреди на организма:
Винаги се чувствате изморени
Ако непрекъснато се чувствате изморени, въпреки че сте се наспали, то причината за това може да е захарта. Тя дава енергия, но ако стимулирате организма си непрекъснато със захар, може да се почувствате изморени.
Нищо не ви е достатъчно сладко
Когато нищо не ви е достатъчно сладко, може би сте започнали да консумирате твърде много захар. Вкусовите ви рецептори могат да свикнат с количеството захар и да имате нужда от още и още.

Сладките неща сбръчкват кожата
Сладките неща, които обичаме да похапваме, са вредни не само за фигурата ни, а и за вида на кожата.
Рафинираните въглехидрати намаляват еластичността на кожата.
Източник: zdrave.to
За дамите над 40 години: Тези простички напитки ще ви подмладят – лесни и евтини за приготвянеМного жени искат да останат красиви, слаби и млади. Можете да запазите младостта си според това какв…Jul 25 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!