Сценаристите на Слави се разгневиха в ефира на неудобни въпроси

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Ще обжалваме решението, защото това решение на Софийски градски съд, на този състав е малоумно. То е в нарушение на закона. Ако съдийката беше прочела закона за държавния печат, там се описва какво е национален флаг. В знака на партията „Няма такава държава“ е различно. Това заявиха в ефира на Нова тв сценаристите на Слави Трифонов – Тошко Йорданов Филип Станев, относно отказът на съда да регистрира партията на шоумена заради използването на националните символи в герба на все още нерегистрираната му партия.

Слави Трифонов на тотална война с всичкиНа тотална война срещу всички тръгна Слави Трифонов! Чрез новата си телевизия „7/8“ Дългия не спира …Nov 17 2019vijti.com

„Това е политическа поръчка. Няма законово основание да бъде отказана регистрацията на партията. ВКС, ако спазва закона, би трябвало да спечелим обжалването. Когато беше делото, прокуратурата заяви, че няма пропуски в закона, а съдийката си измисли“, каза Тошко Йорданов. На свой ред Филип Станев каза, че цветовете на трибагреника присъстват поне на 9 партии.

„При тях (НФСБ) цветовете на националния флаг са интегрирани в картата на България. Но и те не са нарушили закона. Защото има специални изисквания и те не са ги нарушили“, подчерта Йорданов. Ако и във ВКС вземат глупаво решение, ние ще регистрираме друга партия, категорично заяви той.

„Този казус изглежда като ситуация, ако отворената длан беше лява, а не дясна, щеше да е проблем. Тук се търси под вола теле“, добави Станев. Сценаристите отвърнаха и на коментарите, че учредяването на партията им е станало при строга секретност, без да бъдат допускани журналисти и с изземване на телефони на участващите, което не е присъщо на една народна партия. „Не сме твърдели, че сме народна партия“, каза Станев. „Учредяването на партията е дело на учредителите, тяхна си е работата как да я учредят. Всичко останало е публично. Това ли е проблемът“, каза на свой ред Йорданов.

На въпроса, кой дава парите за все още нерегистрираната партия, двамата сценаристи избухнаха. „Какви пари бе, момиче? Какви пари в неучредена партия? Задавайте малко по-умни въпроси!“, разгневи се Йорданов. Господин Трифонов е доста заможен човек, добави Станев. „Когато станем партия ще се финансираме по законния начин. В момента обаче няма партия. Слави няма да плаща за партията“, каза още Йорданов.

В студиото по-късно казуса с партията на Слави коментира и професор Огнян Герджиков „Продължавам да смятам, че най-малкото е спорно това, което е заявено за регистрация като партия. Това което ми направи недобро впечатление е коментарът на Слави Трифонов, че решението на съда е безумно. Така не се говори. Съдът не може да бъде безумен. Нека да не се използват такива думи. Това уронва устоите на държавата“, заяви Герджиков.

„В крайна сметка съдът е този, който решава. В закона за политическите партии е казано да не се използват тези символи. Няма такава държава намеква за отричане на държавността. Това не е морално“, добави той. Според професора, в крайна сметка Слави Трифонов просто ще трябва да преименува партията си, за да може да я регистрира.

Източник: plovdiv24

Слави Трифонов: Ние не искаме пари“7/8 ТВ” не е платен канал и ние не искаме пари.“ Това обяви Слави Трифонов в социалната мрежа. Ет…Nov 3 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!