Корава глоба на Би Ти Ви заради Слави: Съветът за електронни медии не си поплюва

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Въпреки, че Слави Трифонов разтури калимерата с Би Ти Ви, явно медията все още му бере гайлето! Съветът за електронни медии е наложил на частната телевизия глоба в размер на 15 хиляди лева заради скеч за папата със сексуален намек, научи ПИК.
На 23 април тази година срещу „БТВ Медиа Груп“ е съставен Акт за установяване на административно нарушение. То е свързано с повторение на Шоуто на Слави от 18 март.
Контролният орган е засякъл, че скеч с участието на Краси Радков в ролята на Ибн Ебн Ал Камил, на тема посещението на папа Франциск в Обединените арабски емирства, съдържа сексуален намек. Скечът е маркиран с пиктограма, че е неподходящ за лица под 16 години, който обаче стои на екран само в рамките на изявата на Краси Радков – около 5 минути.
Слави Трифонов с палат за 4 милиона в „Бояна“ и сериозна охрана СНИМКИБаровско имение за над 4 милиона лева е само един от многобройните имоти на чалга месията Слави Триф…Sep 1 2019vijti.com

„С разпространението на 18.03 на предаването „Шоуто на Слави“ от 12:34:58 ч. до 13:33:23 ч. по програма „БТВ“, без да даде ясно обозначение като неподходящо за деца в началото на предаването и след всяко прекъсване за реклами, както и като не се е съобразил, че подобно съдържание, което сам определя за вредно за лица под 16 години, трябва да бъде излъчвано между 22.00 и 6.00, доставчикът на медийни услуги „БТВ Медиа Груп“ ЕАД не се е съобразил с разпоредба на Закона за радио и телевизия, според която доставчиците не медийни услуги са длъжни да не допускат предоставяне на разпространение на предавания, които са неблагоприятни или създават опасност от увреждане на физическото, психическото, нравственото и/или социално развитие на децата“, се казва в Наказателното постановление.
Въпреки писменото възражение от упълномощен представител на Би Ти Ви все пак контролният орган на електронните медии в България е категоричен в законосъобразността на акта.

„От преглед на излъченото съдържание е видно, че то без съмнение е неподходящо за разпространение в този часови пояс поради грубия намек на шегите, като това очевидно е преценено и от сценаристите на предаването като неблагоприятно за деца на възраст под 16 години“, посочва Розита Еленова, и.д. председател на СЕМ.
Показваме ви нагледно и края на скандалния скеч в шоута на Трифонов, заради който Би Ти Ви плаща санкции дори и след раздялата им:

Източник: ретро
Таско Ерменков: „Явлението“ Слави Трифонов е продукт на чалга политицитеДепутатът от парламентарната група на „БСП за България“ Таско Ерменков коментира амбициите на чалга …Aug 30 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!