Голяма работа са: Рецепта за пълнени чушки, от която ще си оближете пръстите

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пълнените чушки са едно от традиционните български ястия, които присъстват на всяка празнична трапеза. Има различни рецепти, по които можем да си ги приготвим. Днес ще ви представим една рецепта за постни пълнени чушки, които стават адски лесно. Продуктите, които са ни нужни, са: един буркан чушки за пълнене, 1 чаена чаша ориз, 2 супени лъжици олио, 1 глава стар лук, 1 морков, 1/4 връзка копър, 1/4 връзка магданоз, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка суха зеленчукова подправка и 1 домат. Приготвянето започва като нарежем на ситно моркова и лука. След това загряваме олиото и ги задушаваме. Към тях добавяме ориза и една чаша вода. Изчакваме, докато оризът омекне и набъбне, след което овкусяваме с подправките. Следващата стъпка е да приготвим тавата за печене, като подреждаме чушките на дъното.
Велик трик: Има начин да изпечете чушки, без чушкопек и без миризмаСигурно почти няма българин, който да не обича вкусни печени чушчици, мариновани с чесън например. С…Jan 30 2019vijti.com

Чушките предварително сме разрязали на половина. Върху канапето от чушки сипваме готовата смес и покриваме с другата половина от чушките. След това добавяме 3 чаени чаши вода и слагаме във фурната. Печем на 190 градуса за около половин час.
Ето и още една много хубава рецепта:
Пълнени чушки с кайма и ориз на фурна и чуден сос
Необходими продукти:
чушки – 8 – 10 бр.

кайма – 600 г смес
олио – 4 с.л.
лук – 1 глава
моркови – 1 бр
домати – 1 бр.
ориз – 100 гр

червен пипер – 1 ч.л.
черен пипер – на вкус
кимион – на вкус
сол – на вкус
ЗА СОСА
яйца – 2 бр.

кисело мляко – 2 с.л.
прясно мляко – 200 мл
брашно – 2 с.л. с връх
Начин на приготвяне:
Почистете чушките от кочана и семките, измийте и ги подсушете, обърнати с отвора надолу. Всяка чушка поръсвате с щипка сол отвътре и ги оставете настрани.
Нарежете лука на ситно и настържете моркова на ренде, запържете ги за около 3 минути в предварително загрятото олио.

Добавете каймата и при непрекъснато бъркате запържете докато се раздроби на трохи.
Добавете обеления и настърган на ренде домат и варете докато изври течността в тигана. Добавете много добре измития и подсушен ориз, кимион, черен пипер, сол на вкус и червения пипер, разбъркайте и отнемете тигана от котлона.
Докато се охлади сместа пригответе соса, като смесите разбитите яйца с киселото и прясното мляко, добавяте брашното и бъркате до гладка еднородна смес.
Напълнете чушките с леко охладената смес, като не ги пълните догоре. Подредете чушките в тава и ги залейте с леко подсолена вода – около 1 см. от нивото на тавата.

Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за около 30 минути, обърнете чушките, ако е нужно долейте малко вода (тя ще ни е нужна за соса) и запичате от другата страна за още 30 минути.
Извадете чушките от нагрятата тава и ги подредете в друг съд. В още горещия сок от чушките, добавете разбърканата смес за соса и разбъркайте.
Върнете в нагрятата и изключена фурна тавата за около 10 минути, след което заливате готовите пълнени чушки с готовия сос.
Няколко хитри начина, които ми показа баба: За да имаме пресни чушки дори и през зимните месециЧушките са едни от най-полезните зеленчуци. И много вкусни, разбира се. Те съдържат много антиоксида…Jan 15 2019vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!