Няколко хитри начина, които ми показа баба: За да имаме пресни чушки дори и през зимните месеци

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Чушките са едни от най-полезните зеленчуци. И много вкусни, разбира се. Те съдържат много антиоксиданти, фосфор, калий, калций, магнезий, желязо. Точно затова тяхната консумация е задължителна през цялата година.
Дори и през студените зимни месеци. Да, вече могат да се намерят чушки в големите вериги дори и по Коледа.
Нека обаче не се заблуждаваме, доста са изкуствени, както казват хората – „пластмасови“. Затова днес ще ви разкрием няколко бабини хитрини, с които ще можете да си направите замразени чушки, които да се съхраняват пресни и през студените зимни месеци. Най-сигурният начин си остава замразяването във фризера.
Нямам стигане: Маринованите ми чушки карат всички да си оближат пръститеВ момента сме в сезона на приготвяне на зимнината. Всяко семейство има любими неща, които обича да с…Nov 16 2018vijti.com

По този начин се запазват полезните свойства на чушката. Между другото може да се замразяват както обикновени пиперки, така и люти чушлета.
ИМА НЯКОЛКО РАЗЛИЧНИ МЕТОДА ЗА ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ЧУШКИ
Един от тях е да изчистите чушките и да ги нарежете на жулиени (ленти). Наредете лентите върху поднос и ги сложете в камерата за половин час. След това ги прехвърлете в пликове, като притискате здраво. Тези пликове вече сложете във фризера. Могат да се съхраняват до 6 месеца. Когато използвате чушките, не ги размразявайте. Направо ги изсипете от плика във врящото ястие. Може да действате по същия начин, но без да режете чушките на жулиени. Просто премахнете дръжката и семето, отрежете и върху и измийте хубаво.

След това наредете чушките една в друга, отново пъхнете за половин час в камерата и отново сложете в плик и във фризера. Така чушките ще са подходящи за пълнене. И пак – не ги размразявайте напълно, просто дотолкова, че да можете да ги извадите една от друга, след което пълнете с готовата смес и пъхайте във фурната.
Чушките могат да се замразяват и печени. Изпичат се, белят се и се слагат в найлонови торбички.
Единственото условие при замразяването, е начина на подреждане. Трябва да се наредят сбито, за да заемат по-малко място, тъй като винаги ъглите на торбичките щръкват.
С този трик вече не мирише на печени чушки в цялата махала, пък и не ми прегарят. Лесно е, опитайте и виеПечените чушки са доста любима храна на почти всички българи. Самият аромат на вкусното ястие ни при…Oct 1 2018vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!