Как да си направим бързи и вкусни пилешки хапки

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Хапките са филийки сочно панирано пилешко филе, което се запържва в тиган или фритьорник до хрупкаво- златисто кафяво. Това предястие принадлежи към бързото хранене, което означава, че не е много здравословно. Но как мога понякога да искам да се поглезя с висококалорична храна. За да сведем до минимум вредата, ще ви покажа как да правите хапки в домашни условия.

Изобщо не е трудно. Основното е да подготвите правилно пилешките гърди за пържене. Не забравяйте да обелите филето от кожата, след това да го нарежете на малки продълговати или овални парчета с дебелина около 1 см. И тогава всичко зависи от рецептата. Различните панировки и пълнежи ще превърнат пилешкото месо в апетитна закуска. Ето най-добрите три фаворит рецепти

Юруш към Турция: Домати за 50 ст., пилешко по 3 лв./кг, маркови дънки за 20 кинтаCOVID 19 и 14-дневната карантина за пристигащите от Турция. Трафикът през граничните пунктове „Капит…Sep 7 2020vijti.com

Хапки като Макдоналдс

Ако сте редовен посетител на Макдоналдс, тогава определено ще ви харесат тези пилешки хапки . Те са по-вкусни и по-здравословни от оригиналните пилешки хапки.

Съставки

400 г пилешко филе
1 яйце
4 с.л.галета
1 супена лъжица соев сос
4 с.л. брашно
1 скилидка чесън
0,3 ч.л. куркума
1 ч.л. червен пипер
200 мл растително масло
сол на вкус

 

Подготовка

Изсипете соевият сос върху филетата. Изцедете чесъна, разбъркайте и оставете да престои 30 минути.

За паниране комбинирайте галета, сол, куркума и червен пипер. Разбийте яйцето в отделна купа. Потопете пилето в брашно, потопете в яйцето и покрийте напълно със сместа за паниране. Поставете заготовките в чиния.Загрейте олио в тиган. Потопете клечка за зъби, за да проверите температурата. Маслото трябва да кипи. Потопете заготовките на един слой и пържете 5-6 минути. След това използвайте решетъчна лъжица, за да извадите късчетата и да ги прехвърлите върху хартиени кърпи.

Пилешки хапки с мед, чедър и пармезан

Мисля, че след като опитате тези домашни хапки , ще забравите завинаги за местата за бързо хранене. Тайната е в многото сирене и лека сладост на мед.

 

Съставки

2 пилешки гърди
1 супена лъжица пчелен мед
0,5 ч.л. черен пипер
1 супена лъжица сок от лайм
0,5 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сушена мащерка
60 г пармезан
1 яйце
60 g чедър
5 супени лъжици галета
130 г брашно
5 супени лъжици зехтин
сол на вкус

 

Подготовка

Пригответе пилешко филе, настържете двете сирена на ситно ренде. Комбинирайте мед, сок от лайм, пармезан, мащерка и червен пипер. Покрийте месото със сместа. Комбинирайте брашното със сол и черен пипер. Разбийте яйцето. Смесете чедър с галета.

Потопете филетата в панировка в брашно, яйце и сирене. Приберете в хладилника за 30 минути.Запържете хапките в сгорещено олио на умерен огън до златисто кафяво.

Пилешки хапки с бадеми

Искате да направите вашето пилешко мезе по-оригинално? Само добавете малко бадеми. Това ще придаде на месото приятен ядков вкус. Освен това тези хапки практически не съдържат масло, защото се пекат във фурната.

 

Съставки

1 яйце
150 г бадеми
1 ч.л. червен пипер
100 г галета
Шипка сол
1 ч.л. чесън на прах
120 г брашно
1 ч.л. черен пипер
2 пилешки гърди
1 супена лъжица мляко

 

Подготовка

Смелете бадемите и смесете с галета, сол и подправки. Разбийте отделно яйцето и млякото и изсипете брашното в купа. Потопете готовите пилешки парченца в брашно, след което ги потопете последователно в сместа от яйца и бадеми.

Намажете лист за печене с растително масло и наредете пилето. Печете късчетата на 200 градуса за 10-15 минути.

Сос за късчета

Е, как може даминем без сос ? Ето една бърза и лесна рецепта. С това допълнение пилето ще стане още по-вкусно.

Съставки

2 с.л. майонеза
3 с.л. кетчуп
2 с.л. сметана
1 ч.л. горчица
2 стръка копър
1 скилидка чесън

Подготовка

Накълцайте копъра, прекарайте чесъна през преса и смесете с останалите съставки. Сосът е готов!

Между другото, пилешки хапки могат да бъдат замразени . Слагам парчетата в един слой на дъската и ги изпращам във фризера за 2 часа. След това просто ги прибирам в пликче  във фризера. По този начин винаги мога бързо да приготвя любимите си хапки. И ви съветвам да опитате!

Панирано пилешко без брашно, децата го обожават, а как върви с биричката само лятото не е истина Не всички домакини обичат да готвят пилешки гърди . Не е изненадващо, защото ако ги изпуснете за …Jul 24 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!