Панирано пилешко без брашно, децата го обожават, а как върви с биричката само лятото не е истина

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Не всички домакини обичат да готвят пилешки гърди . Не е изненадващо, защото ако ги изпуснете за миг дори, те веднага стават сухи и безвкусни. Ето защо редакцията ни ви предлага проста и надеждна рецепта за сочна пилешка гърда стъпка по стъпка с инструкции за готвене.

Никой вече не панира кашкавала в галета и яйце – в кори за баница става двойно по-вкусен и не се разтича:Паниран кашкавал – само като си го помислиш и си представяш хрупкавата коричка и меката сърцевина. Н…Jun 16 2020vijti.com

Сочна рецепта за пилешки гърди

Тази рецепта е изключително проста. За да приготвите пилешките гърди, имате нужда от минимум съставки и време. Бъдете сигурни, ще се окаже много вкусно, необичайно, а месото ще остане невероятно нежно и крехко! Между другото, като бонус, в края на статията ще намерите кратко видео, което ще демонстрира целия процес на готвене на пилешки гърди от началото до края.

 

Съставки

2 пилешки филета
3 яйца
1 ч.л подправка за  пиле (на вкус)
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
2 с.л. нишесте
растително масло (за пържене)

 

подготовка

Първата стъпка е да нарежете пилешката гърда на дълги парчета След това правим на всяко парче с острата страна на ножа от двете страни резки както е показано на снимката, така че подправките да се накисват по-добре в месото.

Отделяте жълтъците от белтъците. След това добавете чесъна, подправките и солта, преминали през преса при пилешките гърди

Ако подправките ви вече съдържат сол, вземете предвид това, за да не пресолите и сложете желтъците

Разбъркайте всичко добре и оставете месото да се маринова поне 20 минути.Когато гърдата се маринова, поръсете я с нишесте и отново разбъркайте добре. Нишестето ще направи месото още по-сочно.Сега разбийте останалите белтъци с щипка сол до пухкава текстура

След това потапяме всяко парче пиле в белтъка и веднага го изпращаме за пържене в предварително загрят тиган с масло или олио. Пържете на среден огън за буквално 2 минути от всяка страна.

А ето и обещаното видео , в което можете да видите всички подробности за приготвянето на такава вкусна вечеря

 

Разбира се, най-добре е пилето да се сервира с млади картофи и пресни зеленчуци. За щастие, тези зеленчуци са повече от наличните през летните месеци. Какви тайни имате за приготвянето на сочни пилешки гърди? Чувствайте се свободни да споделите опита си в коментарите. Приятен апетит!

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!