Откакто правя баницата така, нямам провал: така бухва, че прелива от тавата! 3-те малки тайни за идеално пухкава баница:

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Пухкавата и добре бухнала баница е мечтата на всяка кулинарка. Често пъти обаче резултатът се разминава с очакванията ни.

Отдаваме го я на качеството на корите, я на малкото яйца, които сме сложили, но истината е, че истински пухкавата баница си има своите малки тайни. И те са точно 3. Ето кои са 3 -те малки тайни на пухкавата и сочна баница :

Пухкава баница

пухкава баница

Продукти:

250 гр.кори за баница (от по-дебелите)

4 яйца

200 гр.сирене (може да сложите и повече, ако не е много солено)

300 гр.гъсто кисело мляко (може и цедено)

3-4 с.л.олио

30 гр.масло

3 с.л.извара

сол – на вкус

1 ч.л.сода бикарбонат

1 с.л.лимонов сок

Приготвяне:

Първата важна тайна: тавичката, която ползвате за печенето, винаги трябва да е по-малка от корите (дори, ако ги режете наполовина), за да може да ги надиплите хубаво и плънката свободно да може да бухне в пролуките между корите.

Намажете подготвената тавичка обилно с масло – и дъното и стените.

Втора тайна: корите трябва да не са съвсем фини и тънки, а от по-дебелите. Разрежете ги на две. Угасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.

Яйцата разбийте добре с щипка сол и към тях налейте постепенно олиото. Добавете изварата и натрошеното сирене.

Непосредствено преди да добавите шупналото кисело мляко към плънката, добавете прясно изстискания лимонов сок, за да се активира още повече содата.

Разбъркайте добре всичко и ако сиренето не е много солено, прибавете още една щипка сол.

Вземете една половинка кора и хубаво я набръчкайте (като хармоника). Поставете я в тавата и отгоре изсипете равномерно от плънката. Продължете така до привършване на продуктите, като последната кора трябва да намажете обилно с меко масло.

Печете баницата на 180 градуса за 30-35 минути или до тъмно-златист загар.

Така се прави майсторлъшката баница на Николина Чакърдъкова – едно парченце и запяваш от удоволствие!Освен с гласовите си данни, примата на народната музика, Николина Чакърдъкова , се слави и с уменият…Sep 17 2020vijti.com

[wpdevart_facebook_comment]

Още интересни публикации

error: Content is protected !!